Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'ye silah uyarısı: Öngörülemeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz

16 Nisan 2022 10:47 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 10:53
Rusya, ABD'ye diplomatik nota verdi.

Ukrayna işgaline devam eden Rusya, ABD'ye Ukrayna'ya daha fazla silah göndermemesi için resmi bir uyarı gönderdi. Rusya, silah göndermeye devam etmesi halinde ABD'nin 'öngörülemeyen sonuçlarla' karşılaşabileceğini belirtti.

Rusya, ABD'ye diplomatik nota verdi.

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post'a göre Moskova hükümetinden ABD'ye diplomatik nota geldi. Rusya tarafından gönderilen uyarıda, ABD ve NATO'nun 'en hassas' silah sistemlerini Ukrayna'ya göndermesinin oradaki çatışmayı alevlendirdiği ileri sürüldü. ABD'yi Ukrayna'ya daha fazla silah göndermemesi için uyaran Rusya, aksi takdirde ABD'nin 'öngörülemeyen sonuçlarla' karşılaşabileceğini belirtti. 

Bir sözcü, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın doğal olarak herhangi bir diplomatik yazışmayı onaylamadığını ve ABD'nin Ukrayna'ya silah göndermeye devam edeceğini açıkladı. Yetkili, "Onaylayabileceğimiz şey, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte Ukrayna'ya milyarlarca dolar değerinde güvenlik yardımı sağladığımız ve Ukraynalı ortaklarımızın ülkelerini Rusya'nın sebepsiz saldırganlığına ve korkunç şiddet eylemlerine karşı olağanüstü bir etkiyle savunmak için kullandıkları" dedi. 

ABD, UKRAYNA'YA DAHA FAZLA TEÇHİZAT GÖNDERECEK

ABD, Ukrayna'ya en son 800 milyon dolarlık askeri yardım paketi göndermeye hazırlanıyor ve savaşın başlamasından bu yana toplamı 2,6 milyar dolar yardım yapmış olacak. Biden yönetimi ayrıca, helikopterler, hava ve deniz dronları ve uzun menzilli 155 mm obüsler de dahil olmak üzere çeşitli teçhizatlar gönderirken, Ukraynalı askerleri bunların kullanımı konusunda eğittiğini de açıkça ifade etti.

Bunun yanı sıra ABD, ek tanksavar ve uçaksavar füzeleri de gönderiyor. İngiltere ise stokları yenilemek için daha fazla gemisavar füzesi gönderme sözü verdi. Askeri uzmanlar, Ukrayna'nın gemisavar füze sistemlerinin, Rusya'nın Odesa çevresine denizden girişini engellediğini düşünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...