Tgrt Haber

Rusya Avrupalı bazı yetkililere giriş yasağı getirdi AB karşılık verecek

30 Ocak 2022 10:27
Rusya Avrupalı bazı yetkililere giriş yasağı getirdi AB karşılık verecek
rusya,avrupa,ukrayna,ab

Avrupa Birliği (AB), Rusya makamlarının ABD'den ve AB üyesi ülkelerden bazı yetkililere Rusya'ya giriş yasağı koyduğunu, bu duruma karşılık vereceklerini açıkladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, AB kurumlarından ve üye ülkelerden "bilinmeyen sayıdaki" yetkiliye Rusya tarafından seyahat kısıtlaması getirildiği bildirildi.

"AB, Rus makamlarının bu kararından üzüntü duymaktadır." ifadesine yer verilen açıklamada, kararın yasal dayanağının bulunmadığı belirtildi.

AB'nin açıklamasında, "Bu kararın uygun karşılığı olacaktır. Rusya, bu kararla birlikte gerginliğin azaltılmasına katkı sağlamak yerine Avrupa'da gerilim iklimini körüklemektedir." denildi.

Rusya Avrupalı bazı yetkililere giriş yasağı getirdi AB karşılık verecek

JOE BIDEN ASKERLERİ GÖNDERİYOR

Öte yandan Ukrayna-Rusya krizinde sınırda eller tetikte beklenirken diplomasi kanadında da yoğun trafik sürüyor. Geriliminde diplomatik çabalar sürerken peş peşe önemli açıklamalar geliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, yakın zamanda ABD askerlerini Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine göndereceğini duyurdu. Biden, Pittsburgh kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Washington DC'ye dönüşte gazetecilere Ukrayna-Rusya sınırındaki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "ABD askerlerini Doğu Avrupa'ya ne zaman göndereceğinize karar verdiniz mi?" sorusuna, "ABD askerlerini yakın zamanda Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine göndereceğim." cevabını verdi.

Ukrayna sınırındaki son duruma ilişkin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby'den kritik bir açıklama geldi. Pentagon sözcüsü John Kirby, 24 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinde beklenmedik durumlara karşı NATO Mukabele Gücü'nün aktif hale getirilmesi durumunda destek sağlamak üzere 8 bin 500 askeri teyakkuza geçirdiklerini bildirmişti.

Bu gelişme üzerine, ABD, Ukrayna ve Rusya arasındaki krizi görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni 31 Ocak Pazartesi toplantıya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...