Tgrt Haber

Son dakika: Rusya ayrılıkçıların referandum sonucunu kabul etti! 4 bölge Rus toprağı sayılacak

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2022 13:23 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 14:23
Son dakika: Rusya ayrılıkçıların referandum sonucunu kabul etti! 4 bölge Rus toprağı sayılacak
rusya,ayrılıkçı,referandum,putin

Son dakika haberi: Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların Rusya'ya yönelik bağlanma referandumu sonuçlandı. BM, ABD ve Ukrayna'nın tanımadığı sonuçlar sonrasında Moskova'dan bölgedeki tansiyonu yükseltecek yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov söz konusu 4 bölgenin cuma günü Rus toprağı sayılacağını ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın kameralar karşısına geçerek 'ilhak' kararını resmen duyurması bekleniyor.

Ukrayna’da Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri, referandumların düzenlenmesinin ardından Rusya’ya bağlanmak için başvuru yaptı. Referandum sonucunun 'evet' çıkmasına rağmen gerek Ukraynagerek ise BM referandumu tanımayacaklarını açıkladı. Bölgedeki tansiyonu yükseltecek açıklama Kremlin'den geldi.  

DÖRT BÖLGE RUS TOPRAĞI SAYILACAK

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, beş gün süren referandum oylaması sonucunda Rusya'ya katılma kararının çıktığı dört bölgenin cuma gününden itibaren Rus toprağı sayılacağını söyledi.  Peskov,  Moskova tarafından atanan yetkililerinin Rusya'ya katılım anlaşmasını cuma günü yapılacak bir törenle imzalayacağını duyurdu. 

GÖZLER PUTİN'E ÇEVRİLDİ

Putin’in yarın TSİ 15.00’te bir açıklama yaparak bu bölgelerin Rusya tarafından ilhak edildiğini açıklaması bekleniyor.

REFERANDUMDAN ‘EVET’ KARARI ÇIKMIŞTI

Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül’de düzenlenen referandumlardan “Rusya’ya bağlanma” kararı çıktığı belirtilmişti. Bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının açıkladığı verilere göre, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki referanduma katılanların yüzde 99,23'ü Rusya’ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Luhansk Halk Cumhuriyeti’ndeki referandumda, oyların yüzde 98,42'isi Rusya'ya katılmak için verildi. Rus ordusunun kontrol altındaki Zaporijya bölgesinde düzenlenen referandumda, katılımcıların yüzde 93,11’i Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Herson bölgesindeki referandumda ise oylamaya katılanların yüzde 87,05’i Rusya'ya katılmayı seçti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...