Tgrt Haber

Rusya-Ukrayna krizinde yeni gelişme! Rusya Baltık Denizi'nde tatbikata başladı

31 Ocak 2022 13:28
Rusya-Ukrayna krizinde yeni gelişme! Rusya Baltık Denizi'nde tatbikata başladı
Rusya,Ukrayna,Karadeniz,Rusya tatbikat,Baltık Denizi,Rusya ordusu,ABD,NATO

Rusya ve Ukrayna arasındaki Donbass krizi ABD ve NATO'nun müdahalelerine rağmen artarak devam ediyor. Ukrayna'ya askeri müdahale için hazırlandığı iddia edilen Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Baltık Denizi'nde de tatbikata başlayan Rusya, Baltık filosuna bağlı 20 adet savaş gemisi, bot ve destek gemilerini bölgeye gönderdi.

Dünya Rusya-Ukrayna gerilimine odaklanırken askeri müdahale iddiaları yine gündeme geldi. Rusya’nın Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunacağı iddialarının ardından bölgede gerilim tekrar yükseldi. Rusya’nın Karadeniz’de başlattığı tatbikat Ukrayna hamlesinde yeni perde olarak yorumlandı. Rusya Savunma Bakanlığı, 20’den fazla savaş gemisinin askeri tatbikat için Karadeniz’e girdiğini açıklamıştı.

Kırım Yarımadası'ndaki Sivastopol açıkları ile Novorossyik kenti açıklarında başlayan tatbikata, 20'den fazla küçük anti-denizaltı gemileri, fırkateynler, mayın tarama gemileri, çıkarma gemileri, füze botları gibi donanmaya ait çok sayıda deniz araçları katıldı.

BALTIK DENİZİ'NDE TATBİKAT

Rusya şimdi de yeni bir adımını duyurdu. Rusya aynı zamanda bugün Baltık Denizi'nde de tatbikata başladı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından tatbikata ilişkin yapılan açıklamada, "Baltık filosuna bağlı 20 adet savaş gemisi, bot ve destek gemisi, planlı askeri eğitim etkinlikleri kapsamındaki görevlerini yerine getirmek üzere üslerinden ayrılarak Baltık Denizi’nde belirlenen bölgelere gitti. Baltık filosu gemileri, birkaç taktik gruba bölünerek anti-denizaltı, hava savunma ve anti-mayın çalışmaları görevini yerine getirerek savaş tatbikatını gerçekleştirecek" ifadeleri kullanıldı.

SU-35 SAVAŞ UÇAKLARI

Rusya askeri tatbikatlar için Belarus’a Su-35 savaş uçakları göndermişti. Rusya Savunma Bakanlığı, sayısı belirtilmeyen Su-35’lerin Belarus’ta Rusya ile düzenlenecek "Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikata katılacağını açıklamıştı. "Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikat, 10 Şubat’ta başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...