Tgrt Haber

Rusya Batı'nın 'gizli planı' diyerek tehditler savurdu: Ölümlü bir satranç oyunu olur!

05 Eylül 2022 08:50 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 09:18
Rusya Batı'nın 'gizli planı' diyerek tehditler savurdu: Ölümlü bir satranç oyunu olur!
rusya,ukrayna

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üzerinden 6 ay geçmişken özellikle Herson çevresinde çatışmalar şiddetlendi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev de şiddetli çatışmaların ardından gözdağı gibi açıklamalarda bulundu. Medvedev, Batı'nın Rusya'yı parçalamak gibi bir planı olduğunu belirtti ve nükleer gücü parçalamaya çalışmanın ölümcül bir satranç olacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emri ile 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna'nın işgali devam ederken ABD ve Batı'nın Rusya'ya yaptırımları, Ukrayna'ya ise silah yardımları sürüyor. Rusya, Ukrayna'ya silah yardımlarına ve yaptırımlara karşılık çok konuşulacak yeni uyarılarda bulundu. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcı Dmitri Medvedev, Batı'yı Rusya'yı parçalamaya çalışmakla suçladığı açıklamasında nükleer gücü parçalamaya çalışmanın 'her zaman ölümlü bir satranç oyunu' olduğunu söyledi. Medvedev, bunun insanlık için kıyamet günü anlamı taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Telegram üzerinden açıklamalarda bulunan Medvedev şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar, devletimizin dağılacağına dair gizli bir rüya ile uyuyan, bizi nasıl küçük parçalara ayıracağını düşünerek uyuyan Anglo-Sakson sapıkların kirli rüyalarıdır."

Rusya Batı'nın 'gizli planı' diyerek tehditler savurdu: Ölümlü bir satranç oyunu olur!

RUSYA'DAN NÜKLEER TEHDİDİ

Rusya, İsveç Finlandiya'nın NATO'ya üye olmaları durumunda da Moskova yönetiminin NATO tehdidine karşı önlem alacağını belirtmişti. Medvedev, Rusya'nın bölgeye İskender füzeleri, hipersonik silahlar ve nükleer bombalara ev sahipliği gemiler sevk edebileceğini ima etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olduğu bir durumda Baltık bölgesinin nükleerden arındırılmış statüsünden bahsetmek mümkün olmaz."

MOSKOVA BATI'DAKİ ŞEHİRLERE SALDIRABİLİR

Medvedev ayrıca Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmak için ABD tarafından sağlanan füzeleri kullanması halinde Moskova'nın batıdaki şehirlere saldıracağı konusunda uyarılara imza atmıştı. Mahşerin atlıları yola çıktı' diyen Medvedev Ukrayna'ya gönderilen füzelerin Rusya'yı hedef alması durumunda topyekûn saldırı tehdidinde bulunmuştu. ABD, Ukrayna'ya silah yardımlarının bir parçası olarak gelişmiş füze sistemleri göndereceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...