Tgrt Haber

Rusya dediğini yaptı! ABD'nin silahları imha edildi

07 May 2022 13:21 - Güncelleme : 07 May 2022 13:47
ABD işgalin başından bu yana Kiev yönetimine 3.8 milyar dolarlık askeri yardım sağladı. Yardımlara karşı Rusya'nın hamleleri sert oldu.

ABD ve AB ülkeleri Ukrayna’ya maddi ve askeri destek sağlarken Rusya Savunma Bakanlığı Harkov Bölgesi'nde ABD ve Avrupa'dan gönderilen silah ve askeri teçhizatların imha edildiğini duyurdu. Rusya, yabancı ülkelerden gönderilen silahların meşru hedef olduğunu açıklamıştı.

ABD işgalin başından bu yana Kiev yönetimine 3.8 milyar dolarlık askeri yardım sağladı. Yardımlara karşı Rusya'nın hamleleri sert oldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Rusya, 24 Şubat'ta başlayan işgal girişimi sonrası ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silah yardımını her fırsatta eleştiriyordu. Geçtiğimiz haftalarda bu konularda daha ciddi adımlar atacaklarını belirterek hedef olarak ilan etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı bugün Ukrayna'nın Harkov Bölgesi'ndeki Bogodukhov tren istasyonu yakınında ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, Skovorodnikovo yakınlarında 2 komutanlık ve askeri teçhizat toplama alanı, Odessa Bölgesi'ndeki 3 mühimmat ve yakıt deposu dahil olmak üzere toplam 18 Ukrayna askeri tesisinin bir gecede vurulduğunu açıkladı.

ABD'DEN BİR YARDIM PAKETİ DAHA

ABD işgalin başından bu yana Kiev yönetimine 3.8 milyar dolarlık askeri yardım sağladı. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklama ile Ukrayna'ya 150 milyon Dolar değerinde ek silah ve teçhizat yardımı yapılacağını duyurdu. Yeni pakette 25 bin adet 155mm topçu mermisi, sinyal bozucu ekipman, saha ekipmanı ve yedek parçalar yer alıyor.

GELEN SİLAHLAR MEŞRU HEDEF

Silah yardımı konusunda daha önce uyarıda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya'nın diğer ülkelerin Ukrayna'ya silah tedarik etmesine izin vermeyeceğini belirtmişti. Lavrov, "Silah taşıdığını düşündüğümüz Ukrayna topraklarına giren herhangi bir yük meşru bir hedef olacaktır" demişti. Rusya Devlet Başkanı Putin de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde Batı'yı silah yardımı konusunda uyarmış ve "Batı Ukrayna'ya silah tedarikini durdurarak bu vahşeti durdurabilir" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...