Tgrt Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı/TGRT Haber
29 Ocak 2024 18:07 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 18:11
Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor
Rusya,Vladimir Putin,Türkiye,Ziyaret,Recep Tayyip Erdoğan

Kremlin'den Putin'in Türkiye'yi ziyaret etme hazırlındığında olduğuna ilişkin açıklama geldi. İddialara göre Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'ye önemli ziyarette bulunacağı bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Şubat ayında Türkiye'ye ziyaret etmesi için hazırlık yapıldığı belirtildi. 

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya'nın St. Petersburg kentinde güncel konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"ZİYARETE HAZIRLANIYOR"

Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin şubatta gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Uşakov, "Evet, ziyaret hazırlanıyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor

Uşakov, Ukrayna meselesinin Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde ana konulardan biri olacağı bilgisini paylaştı.

BARIŞ MÜZAKERELERİ İDDİASI

Batı basınında Rusya'nın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde çıkan haberleri değerlendiren Uşakov, "Bu doğru değil. Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık. Bu müzakereleri durduran biz değiliz. Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor

Kaynak: Anadolu Ajansı/TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...