Tgrt Haber

Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO talepleri reddetti

21 Şubat 2022 17:02 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 17:45
ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden yapılan 'terör saldırısı uyarısı'na 
Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan sert tepki geldi.

Son dakika... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''NATO açık kapı politikası nedeniyle talepleri reddetti.'' dedi. Ayrıca Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile 24 Şubat'ta Cenevre'de görüşecekleri öğrenildi.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden yapılan 'terör saldırısı uyarısı'na Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan sert tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de Esad rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ı, Moskova'daki dışişleri bakanlığı konutunda ağırladı. İkili görüşmeden önce açıklamada bulunan Lavrov, Batılı ülkelerin Rusya ile NATO arasında cepheleşme oluşturduğunu savunarak şunları söyledi:

''2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararını uygulamaya yönelik çabalarımız, Batılı meslektaşlarımızın Rusya ile Batı ittifakı arasında aşılması güç bir cepheleşme oluşturmaya çalışarak meydana getirdikleri atmosferden etkileniyor. Bu tür girişimlerin somut sonuçlar elde etme çabalarımızı baltalamasına izin vermeyeceğiz.''

RUSYA TERÖR SALDIRISINA İLİŞKİN TEYİT ALMADI

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği'nden dün akşam yapılan Rusya'nın bazı kentlerinde ve toplu alanlarda terör saldırıları düzenlenebileceği ile ilgili duyuruyu hatırlatan Lavrov, “Dün, Moskova'daki ABD Büyükelçiliği, Moskova ve St. Petersburg'da, toplu alanlarda, tren istasyonlarında, metro istasyonlarında ve alışveriş merkezlerinde yaklaşan terör saldırıları hakkında bir uyarı yayınladı” ifadelerini kullandı.

Rus istihbaratı tarafından bu yönde çalışmalar yapıldığını ve bu bilginin teyit edilmediğini söyleyen Lavrov, “Rusya, ABD Büyükelçiliği'nin terör saldırısı tehdidiyle ilgili bilgilerine ilişkin teyit almadı” dedi.

ABD'YE TEPKİ

Lavrov'un bu açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de iddiaya ilişkin bir açıklama yaptı. ABD'nin Moskova Büyükelçiliği’nin gerçeklikten uzak olduğunu savunan Mariya Zaharova, "Bugünkü uyarı, (Rusya'ya karşı medyada) gerçek bir enformasyon terör saldırısını andırıyor. Dün, muhtemelen ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin gerçeklikten tamamen kopuk davrandığını ve Rusları korkuttuğunu gördünüz" ifadelerini kullandı.

BLINKEN VE LAVROV GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 24 Şubat'ta Cenevre'de görüşecekleri öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...