Tgrt Haber

Rusya Donetsk'i fosfor bombalarıyla vurdu: Çok sayıda yaralı var

31 Mart 2022 14:33 - Güncelleme : 31 Mart 2022 14:52
Rusya Donetsk'i fosfor bombalarıyla vurdu: Çok sayıda yaralı var

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinin Valisi Pavlo Kyrylenko, Rusya'nın gece saatlerinde fosfor bombasıyla saldırı düzenlediğini, saldırıda 4'ü çocuk 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul'daki Rusya-Ukrayna heyetlerinin barış görüşmelerinin ardından Rus ordusu Kiev ve Çernihiv'den çekilirken Ukrayna'nın doğusunda konuşlanmaya başladı. Ukrayna'nın doğusunda Donetsk bölgesinin Valisi Pavlo Kyrylenko, Rus ordusunun yeniden forfor bombası kullanarak saldırdığını duyurdu.

Vali Kyrylenko, "Ruslar gece boyunca saldırılarına devam etti. Mariinka, Krasnohorivka ve Novomykhailivka şehirlerinde düşman yeniden fosfor bombası kullandı. Kurakhove Şehir Hastanesi’ne 4’ü çocuk 11 yaralı sevk edildi" dedi.

Kyrylenko, açıklamasının devamında "İhtiyaç olan bölgelere su ve gıda sevkiyatına devam ediyoruz. Talep edenleri tahliye ediyoruz. Çatışma bölgesinde bulunan ve ilaç ihtiyaçları olanların şehirden ayrılmalarını istiyorum. En önemlisi hayatta kalmanız, tahliyeler geçicidir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...