Tgrt Haber

Ukrayna cephesinde Rusya'nın son kozu! Cephede dengeleri değiştirebilir

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
09 May 2023 10:13 - Güncelleme : 09 May 2023 13:20
Ukrayna cephesinde Rusya'nın son kozu! Cephede dengeleri değiştirebilir
rusya,ukrayna,bomba,füze

Rusya'nın Ukrayna'da kullanmaya başladığı 'kayma bombaları' Moskova'nın bazı avantajlar elde etmesini sağladı. İşgal girişiminin en başından beri hava üstünlüğünü elde edemeyen Rus ordusu, yeni bombalarla gidişatı değiştirebilir.

Rusya'nın kısa bir sürede işgal edebileceğini düşündüğü Ukrayna'da savaş bir seneyi aşkın süredir devam ediyor. Rus ordusu, elle tutulur bir kazanımı ise hala elde edemedi. İlhak edilen bölgeler dışında avantaj sağlayamayan Rus ordusu, yeni silahını sahaya sürdü. 'Kayma bombaları' ve kruz füzelerini cephelerde kullanmaya başlayan Rusya, savaşın gidişatını değiştirebilir.

Savaş uçaklarından bırakılan kayma bombaları üzerinde bulunan kanatlar sayesinde daha fazla mesafe alabiliyor. Üstelik alçak irtifada seyrettiği esnada bazı füze savunma sistemlerini de atlatabiliyor.

Ukrayna cephesinde Rusya'nın son kozu! Cephede dengeleri değiştirebilir

KAYMA BOMBALARIYLA İLK SALDIRI

Rus ordusu, kayma bombalarıyla ilk saldırıyı 24 Mart'ta Ukrayna'nın kuzeydoğu sınırında yaptı. Rus kenti Belgorod'a yanlışlıkla düşen bombanın da kayma bombası olduğu anlaşıldı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Albay Yuriy Ihnat, Telegraph'a yaptığı açııklamada bombaların çok ciddi tehdit oluşturduğunu belirtti. Albay Ihnat, "Şu anda düşman saldırı harekatları için sınır hattında, cephe hattında ve kıyı şeridinde taktik havacılığı kullanıyor. Tüm bu bölgelerde yaklaşık bir aydır yoğunlukla kayma bombaları kullanılıyor" dedi.

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin günde en az 20 kayma bombası kullandığını belirtti. Telegraph'ın haberine göre ise batılı analistler ise Rusya'nın sahaya sürdüğü yeni silahın Kiev yönetiminin karşı taarruz planlarında son dakika değişikliğine neden olabileceğini düşünüyor.

RUS UÇAKLARI HAVA SAVUNMADAN KAÇABİLİYOR

Balistik ve kruz füzelerine göre çok daha kolay ve ucuz şekilde üretilen kayma bombaları, yüksek teknolojili mühimmatlar konusunda stok sıkıntısı yaşayan Rusya'nın derdine dermen olabilir. 

Kayma bombalarının 50-70 km menzili bulunuyor. Bu sayede de Rus uçakları Ukrayna hava savunma sistemlerinden uzak kalabiliyor.

Kaynak: The Telegraph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...