Tgrt Haber

Son dakika! Rusya Kiev'e giriyor: Ukrayna ordusuna ait araçlar ele geçirildi

25 Şubat 2022 10:30 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 11:43

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdiğini ve Kiev’e doğru hareket ettiğini bildirdi. Kiev'e 30 km mesafedeki Rus birliklerinden sabotaj için başkente sızan ekipler olduğu öğrenildi. .

Vladimir Putin'in,24 Şubat’ın ilk saatlerinde verdiği emir ile Ukrayna'ya giren Rus ordusu iki günde başkent Kiev'in kapısına dayandı. Ölü ve yaralı sayısının arttığı saldırılarda Rus tankları Donbass'a ilerlerken, hava kuvvetleri de Ukrayna'nın savunma hatlarına bomba yağdırdı. Kiev'den patlama ve siren sesleri yükseldi. 

Rusya'nın saldırılarında siviller de hedef oldu.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

RUS ORDUSU KİEV'E GİRİYOR

İlerlerleyişini sürdüren Rus ordusu, Kiev'in kapısına kadar dayandı. Ukrayna güçleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kılığına girmiş ve Oboloní tarafından Kiev'in merkezine hızla hareket eden iki aracı ele geçirdi. Kente Rus sabotaj birliklerinin sızdığına dair haberler geldi. 

KILIK DEĞİŞTİRİYORLAR İDDİASI

Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malaryar bunu Facebook'ta paylaştı. Ruslar aynı zamanda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri üniformaları giydikleri iddia edildi.

Pentagon’dan üst düzey bir yetkili ise çatışmanın ilk aşamasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Yetkili, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, Rusya’nın Ukrayna’ya önceki geceden beri farklı menzil ve kalibrelerde 160’tan fazla füze fırlattığını açıkladı.

160’TAN FAZLA FÜZE FIRLATTILAR 

Pentagon yetkilisi yaptığı açıklamalarda, daha önce bu sayıyı 100’den fazla olarak açıkladıklarını ancak hem Rusya’nın gün içinde füze fırlatmaya devam ettiğini hem de ellerindeki bilgileri güncellediklerini ve 160 sayısına ulaştıklarını belirtti.

Kuzeyden Ukrayna’ya giren Rus güçlerinin ne ölçüde hızlı ilerlediğini bilmediklerini belirten yetkili, “Ama Kiev’e daha da yaklaştıklarına inanıyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...