Tgrt Haber

Rusya lideri Vladimir Putin'den Gazze hamlesi: BRICS olağanüstü toplanacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
21 Kasım 2023 15:35 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 08:53
Rusya lideri Vladimir Putin'den Gazze hamlesi: BRICS olağanüstü toplanacak
Rusya,Vladimir Putin

BRICS ülkeleri, Batı dünyasının görmezden geldiği Gazze'deki felaketi görüşmek üzere acil olarak toplanıyor. Kremlin, Rusya lideri Vladimir Putin'in video konferans yoluyla katılacağı görüşmede İsrail-Filistin çatışmasının gündeme geleceğini açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana başlattığı saldırılarla abluka altına aldığı Gazze'de felaketin bilançosu her geçen saat ağırlaşırken, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik katliama varan saldırılarının kabul edilemez olduğunu açıklayan Rusya'dan yeni bir adım geldi.

GAZZE İÇİN ACİL TOPLANTI

Rusya'nın da yer aldığı BRICS ülkeleri, Batı dünyasının haftalardır göz yumduğu Gazze'deki felaketi görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in salı günü bir video konferansta BRICS bloğunun liderleriyle Filistin-İsrail anlaşmazlığını görüşeceğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, BRICS'in sesinin dünyada duyulması gerektiğini söyledi.

BRICS liderlerinin Gazze'deki mevcut insani krize ilişkin ülke açıklamaları yapacağı zirveye Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de katılacak.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLANACAK

Suudi Arabistan, Arjantin, Etiyopya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de aralarında bulunduğu, tam üyeliği gelecek yıl başlayacak yeni BRICS katılımcıları da toplantıya katılmaya davet edildi. Toplantı sonunda BRICS ülkeleri tarafından bir ortak bildirinin de kabul edilmesi planlanıyor.

BRICS; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşuyor.

G20 ZİRVESİNE DE ÇEVRİMİÇİ KATILACAK

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 22 Kasım'da çevrim içi yapılacak G20 zirvesine katılmayı planladığını da açıkladı.

Başkent Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Peskov, Hindistan tarafından organize edilen ve 22 Kasım'da çevrim içi yapılacak G20 Liderler Zirvesi'ne katılıp katılmayacağına yönelik soruya "Evet, katılmayı planlıyor" cevabını verdi.

Mevcut küresel konjonktürün fazlasıyla çalkantılı bir durumda olduğunu kaydeden Peskov, "Gündem çok net. Rusya'nın son derece iyi bilinen, tutarlı ve dengeli yaklaşımının ana hatları çizilecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...