Tgrt Haber

Katliamın bilançosu ağırlaşıyor! Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: Ölü ve yaralılar var

08 Nisan 2022 11:27 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 10:12

Son dakika haberi: Rus güçleri, Donbass'ta yaklaşan büyük savaştan kaçmak için Kramatorsk tren istasyonunda tahliye bekleyen sivilleri füze ile vurdu. Ukraynalı yetkililer saldırı sonucu 5'i çocuk 52 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rusya ise saldırıyı inkar ederek Ukrayna'nın kendi kendini vurduğunu iddia etti. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Türkiye, taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 45. güne girilirken Rus ordusunun bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna'nın Kramatorsk bölgesinde Donbass'taki savaş öncesi tahliye bekleyen sivillere saldırdı.

Katliamın bilançosu ağırlaşıyor! Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: Ölü ve yaralılar var

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko yaptığı açıklamada, saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 52'ye yükseldiğini, 5’inin çocuk olduğunu duyurdu. Vali Kyrylenko, ölü sayısının artmasının beklendiğini vurguladı.

'4 BİN KİŞİ TAHLİYE İÇİN İSTASYONDA BEKLİYORDU'

Kramatorsk Belediye Başkanı Aleksandr Goncharenko ise tren istasyonuna yönelik verdiği bilgide, "4 bin kişi istasyonda tahliye bekliyordu. Düşman bu insanları öldürmek istedi. Yüzde 90'ı yaşlı insanlar, çocuklar ve kadınlardı. Çok fazla ayağını, elini kaybeden yaralı var. 30-40 cerrah hastanede müdahale ediyor hastalara" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Sivillerin hedef alındığı saldırıya ilişkin Türkiye'den de açıklama geldi. Taraflara bir an önce ateşkes çağrısı yapan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şöyle denildi:

"Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk şehri tren istasyonunun roketlerle vurulması neticesinde, tahliye olmayı bekleyen onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim olay, sivillerin emniyet içinde tahliye edilmesini teminen insani koridorların tesis edilmesinin önem ve aciliyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu vesileyle, bir an önce ateşkes ilan edilerek bu yıkıcı savaşa son verilmesi çağrımızı kuvvetle yineliyoruz."

Katliamın bilançosu ağırlaşıyor! Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: Ölü ve yaralılar var

RUSYA İNKAR ETTİ: UKRAYNA KENDİ KENDİNİ VURDU

RİA Haber Ajansı, Rusya'nın Kramatorsk Tren İstasyonu'ndaki  füze saldırısını gerçekleştirdiğini inkar ettiğini bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, tren istasyonu saldırısında kullanılan füzenin yalnızca Ukrayna ordusu tarafından kullanıldığını açıkladı. Bakanlık, aynı tip bir füzenin 14 Mart'ta ayrılıkçıların elindeki Donetsk bölgesinde Ukrayna tarafından 17 Rus sivili öldürmek için kullanıldığını öne sürdü. Ayrıca, Rus ordusunun bugün Kramatorsk ve çevresinde hiçbir askeri hedefi bulunmadığı aktarıldı.

ZELENSKİY: RUSYA TOCHKA-U FÜZESİYLE VURDU

Saldırının ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, tren istasyonunda binlerce Ukraynalı sivil olduğunu belirterek, “Rusya, Kramatorsk tren istasyonunu Tochka-U füzesiyle vurdu. Binlerce sivilin tahliye beklediği sırada gerçekleşen saldırıda, 30 sivil hayatını kaybetti ve 100’ü aşkın sivil ise feci şekilde yaralandı. Polis ve kurtarma ekipleri bölgede. Rus işgalciler acımasız yöntemlerine devam ediyor. Bizimle savaş alanında karşı karşıya gelecek güce ve cesarete sahip olmadıklarından, sivil nüfusu yok ediyorlar. Bu yapılan sınırı olmayan kötülüktür. Cezalandırılmazsa asla durmaz” ifadelerini kullandı.

DONBASS'TA BÜYÜK SAVAŞ

Ukrayna, Rus işgalcileri 50’den fazla bölgeden çıkarmayı başardı. Kiev’deki kuşatma kırıldı. İrpin, Bucha ve diğer şehirlerdeki Rus askerleri ve yüklü miktarda cephane Lugansk ve Donetsk’i kapsayan Donbass’a sevk edildi. Binlerce Rus füzesi Donbass’a kilitli bekliyor. Ukrayna da 120 bin asker hazırladı. 350 bin kişiden oluşan iki orduyu Dinyeper Nehri ayırıyor.

BÜYÜK KIYIMDAN KAÇIŞ 

Rus yandaşlarının ağırlıkta olduğu Donbass’ta yaşayan Ukraynalılar panikte. Binlerce kişinin ölebileceği çatışma başlamadan önce sıcak bölgeyi terk etmek isteyen siviller, tren istasyonlarına hücum etti. Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’nın Donbass bölgesine bağlı Kramatorsk kentinde yoğunluk yaşanıyor. Büyük çatışma öncesi binlerce kişi batıdaki güvenli bölgelere gidiyor.

Katliamın bilançosu ağırlaşıyor! Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: Ölü ve yaralılar var
Siviller Donbass'taki savaş öncesi tren istasyonunda güvenli bölgelere geçmeyi bekliyorlardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...