Tgrt Haber

Rusya Ukrayna'yı işgal ediyor! Kiev’deki büyükelçiliğe Türk vatandaşları akın etti

25 Şubat 2022 01:24 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 01:39
Türk vatandaşları Kiev Büyükelçiliğine gelerek Türkiye'den gelecek olan yardımı bekliyor.

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna’daki Türk vatandaşların tahliyesiyle ilgili bilgi notu paylaşırken Kiev büyükelçiliğine vatandaşlar adeta akın etti. Bakan Çavuşoğlu da telefon diplomasi ile birlikte Türk vatandaşların güvenli şekilde yurda dönmesi için çalışmalar başlattığını ve hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Türk vatandaşları Kiev Büyükelçiliğine gelerek Türkiye'den gelecek olan yardımı bekliyor.

Dünya Rusya’nın Ukrayna işgalini canlı izlerken her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artıyor. ABD başta olmak üzere çok sayıda ülke Rusya’nın işgaline karşı yaptırım kararı alırken Ukrayna’da bulunan vatandaşlarının tahliyesi için harekete geçti.

TÜRKİYE VATANDAŞLARI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türkiye de Ukrayna’da bulunan vatandaşların tahliyesi için harekete geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna’dan tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek kara yoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova'nın vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyeceğini belirtti.

TELEFON NUMARALARI PAYLAŞILDI

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da bulunan Türk vatandaşlarının ve birinci derece yakınlarının bilgilerini iletebilecekleri e-posta adresi ve telefon numarasını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ukrayna’da yaşayan veya bulunan değerli vatandaşlarımız, Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı ve tahliye operasyonu gerçekleştiğinde irtibata geçmek üzere, kendinizin ve beraberinizdeki birinci derece yakınlarınızın (eş, çocuk) isim ve kimlik bilgilerini, bulunduğunuz şehri ve size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını acilen aşağıdaki adrese e-posta ya da cep telefonuna whatsapp veya sms mesajı olarak iletmenizi rica ediyoruz. cagrimerkezi@mfa.gov.tr +90 538 095 88 31” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...