Tgrt Haber

Rusya, Ukrayna'ya insansız hava aracıyla saldırdı: Inokhodets-RU bölgede

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
04 Mart 2022 22:23 - Güncelleme : 04 Mart 2022 22:51

Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları gündemdeki yerini koruyor. Rusya, Ukrayna askeri birliklerine insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdi.

Inokhodets-RU 1.2 ton ağırlığında olmasına rağmen 30 saate kadar havada kalabiliyor.

Rusya-Ukrayna arasındaki krizde tansiyon düşmüyor. Gözler tarafların müzakere masasındaki anlaşmalarına çevrilmişken Kiev’de de saldırıların sürdüğü bildirildi.

Vladimir Putin’in emriyle başlayan işgal girişiminde Ukrayna’ya mühimmat ve askeri teçhizat yığını devam ediyor. ABD’li teknoloji şirketi Maxar, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e doğru yolda olan 64 kilometre uzunluğundaki Rus ordusuna ait konvoyun görüntülerini dünyaya servis etti.

Söz konusu konvoy görüntüleri sonrası Kiev’e büyük saldırı hazırlığı yapıldığı öne sürüldü.

Rus tankları, SU-25 savaş uçakları veya obüslere karşılık bölgede Ukrayna’nın elindeki TB2 SİHA’lar dikkat çekmişti. Aynı şekilde Rusya’nın saldırı planlarını gizlice izlediği öne sürülen ABD’nin casus uçağı Global Hawk’ın da Karadeniz’deki rotası öne çıkmıştı.

Krizin göbeğinde TB2 SİHA’lar ve ABD’nin İHA’ları faaliyetlerini yürütürken Rusya’dan da kritik bir hamle geldi. Rusya, Ukrayna askeri birliklerine insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdi.

RUS İHA'LARI DEVREDE

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Aidar taburunun insansız hava araçlarıyla hedef alındığı bildirildi. Görüntülerde Rus İHA’larının taburun konuşlandığı alana yaklaştıktan sonra hedefleri belirlediği ve ardından İHA’ya bağlı roketlerle tabura atışlar yapıldığı görüldü.

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait silahlı insansız hava aracının Inokhodets-RU olduğu öne sürüldü. Inokhodets-RU'nun ilk kez Donetsk'te aktif kullanıldığı belirtildi.

Kronştadt şirketinin ürettiği Inokhodets-RU 1.2 ton ağırlığında olmasına rağmen 30 saate kadar havada kalabiliyor.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...