Tgrt Haber

Rusya Ukrayna’yı suçladı: Müzakereleri uzatmaya çalışıyor

20 Nisan 2022 21:00 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 21:10
Ukrayna tarafının müzakerelerdeki görüşlerini sürekli değiştirdiğini savunan Zaharova, Kiev yönetimini askeri teçhizat toplamak ile suçladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken taraflar bir taraftan da barış görüşmelerine devam ediyor. Yapılan müzakerelerden henüz ‘barış’ çıkmazken Rusya’dan Ukrayna’yı suçlayan açıklamalar geldi.

Ukrayna tarafının müzakerelerdeki görüşlerini sürekli değiştirdiğini savunan Zaharova, Kiev yönetimini askeri teçhizat toplamak ile suçladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ikinci aya yaklaşıldı. Binlerce kişinin öldüğü savaşta yaşanan insanlık dramı kamuoyunun bir numaralı gündemi haline gelirken Türkiye’nin savaşı bitirmeye yönelik hamlesi ise sürüyor. Tarafları dışişleri bakanlığı düzeyinde ilk kez bir araya getiren Türkiye, ‘barış müzakerelerine’ de ev sahipliği yaptı. 

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA TASLAK METİN

İstanbul’da yapılan görüşmelerin en somut olduğu ifade edilirken Rusya ve Ukrayna yapılan müzakere sonucunda birbirini suçladı. Rusya’dan yapılan yeni açıklamada Ukrayna ile müzakere sürecinin devam ettiğini belirten Zaharova, bu süreç kapsamında 15 Nisan'da Ukrayna’ya taslak bir belge ilettiklerine dikkati çekti.

“UKRAYNA MÜZAKERE SÜRECİNİ UZATIYOR”

Zaharova, bugüne kadar Ukrayna tarafından cevap almadıklarını söyleyerek, "Ukraynalı müzakereciler, öncelikli konularda yapıcı bir yaklaşımı reddederek, müzakere sürecini uzatmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

TEÇHİZAT İÇİN SAVAŞI UZATIYORLAR

Ukrayna tarafının müzakerelerdeki görüşlerini sürekli değiştirdiğini savunan Zaharova, "Kiev yönetimi, teyit ettiği müzakere arzusuna bağlıysa, anlaşmalar için gerçekçi seçenekler aramaya başlamalıdır." değerlendirmesinde bulundu. Zaharova, Batı'nın Kiev yönetimini yönlendirdiğini, NATO'nun Ukrayna'ya silah ve askeri teçhizat göndermekle savaşı uzatmaya çalıştığını ifade etti.

“PARALARI ASKERLERİ YOK ETTİK”

63 ülkeden yaklaşık 7 bin yabancı paralı savaşçının Ukrayna'daki savaşa dahil olduğunu ileri süren Zaharova, bunlardan 1000'inin Rus ordusunca yok edildiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...