Tgrt Haber

Rusya yine sivilleri hedef aldı! Ukrayna'da pazar yeri vuruldu: 7 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2022 13:20 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 15:21
Fotoğraf: Arşiv
,,,Ukrayna,Savaş

Son dakika haberi: Rusya, Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Avdiyivka şehrinde bulunan pazar yerini düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv

Rusya lideri Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. İşgalde iki ülke arasında halen anlaşma sağlanamazken her gün bölgedeki çatışmalar son günlerde iyice alevlendi.

Son olarak Ukrayna'nın Kırım'daki Kreç Köprüsü'nü havaya uçurmasının ardından Rusya, aylar sonra beşkant Kiev'i bombalamıştı. Rusya'nın sivillere yönelik düzenlediği bu saldırıda 19 kişi hayatını kaybetmişti.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR 

Rusya, sivillere yönelik yeni bir saldırı daha gerçekleştirdi. Ukrayna'nın Avdiyivka şehrinde bulunan pazar yerini düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, saldırıyı Telegram hesabından yaptığı yazılı paylaşımla duyurdu.

Saldırının şehrin merkezinde pazar yerine yapıldığını belirten Kirilenko, "Avdiyivka'nın sabah saatlerinde bombalanması sonucu en az 7 ölü ve 8 yaralı var. Ruslar, o sırada birçok insanın bulunduğu merkezde pazar yerini vurdu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...