Tgrt Haber

Rusya'da suikasta uğrayan Dugina'ya veda, babası kızının son sözlerini anlattı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2022 14:04 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 14:17
Rus yetkililer suikastla ilgili Ukrayna'yı suçlarken Ukraynalı yetkililer ise Rusya gibi kriminal bir devlet olmadıklarını açıklamıştı.
Aleksandr Dugin,Darya Dugina,Suikast

Rusya devlet Başkanı Putin’in akıl hocası Aleksandr Dugin’in bombalı saldırıda ölen gazeteci Darya Dugina için cenaze töreni düzenlendi.

Rus yetkililer suikastla ilgili Ukrayna'yı suçlarken Ukraynalı yetkililer ise Rusya gibi kriminal bir devlet olmadıklarını açıklamıştı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 21 Ağustos'ta aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in akıl hocası Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina için cenaze töreni gerçekleştirildi. Ostankino Televizyon Kulesi'nde düzenlenen törene babası Aleksandr Dugina, Rusya Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Leonid Slutsky, Devlet Duması Başkan Yardımcısı Sergey Neverov, Rus senatör Elena Mizulina, Rus parlamentosu milletvekilleri, Dugina'nın ailesi ve dostları katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus hükümetinin temsilcileri ile çok sayıda önemli isim de törene çelenk gönderdi.  2 saat süren tören öncesi polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

KIZININ SON SÖZLERİNİ ANLATTI

Törende konuşan Aleksandr Dugin kızıyla son konuşmasından bahsederek, "Son kez onunla festivalde konuştuk. Bana 'baba kendimi bir savaşçı ve kahraman gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle beraber olmak istiyorum' dedi. Bu düşünce onun için çok önemliydi" ifadelerini kullandı. Ukrayna'daki savaşa da değinen Dugin, savaşın Ukrayna ile Rusya arasında bir savaş olmadığını belirterek, "Bu savaş Ukrayna ile bir savaş değil. Karanlık ile aydınlık arasında bir savaş" diye konuştu.  Tören yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Dugina, festival dönüşü aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetmişti. Aracın Dugina’nın babası Dugin’e ait olduğu, asıl hedefin Dugin olduğu öne sürülmüştü. Kızıyla birlikte festivalden dönen Dugin'in son anda kızıyla araçlarını değiştirdikleri iddia edilmişti.

UKRAYNA'YI SUÇLAMIŞTI

Dugin, bazı bölgelerin Rusya Federasyonu altında birleştirilmesini savunuyor. Dugina'nın ise babasının fikirlerini desteklediği ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına destek verdiği biliniyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) suikastın failinin Ukrayna istihbaratına çalışan Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğunu iddia etmişti.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...