Tgrt Haber

Rusya'da trenden atılan kedi skandalı ülkeyi karıştırdı

21 Ocak 2024 17:25 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 17:26
rusya,kedi

Rusya'da sahipsiz sanılarak trenden atılan bir kedi soğuktan öldü, ülke karıştı. Rus demiryolu şirketi, özür açıklamasının ardından yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Rusya'da Yekaterinburg'dan St. Petersburg'a giden trende kedisiyle beraber yolculuk eden bir kişi, kedisi Twix'in kafesinden çıktığını fark etmedi. Twix'in vagonlarda dolaştığını fark eden bir kondüktör ise sahibinin olmadığını düşünerek, trenin durduğu Kirov istasyonunda kediyi aşırı soğuk havaya rağmen trenden attı. Twix'in trenden karın içine atılma anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Rus basınında yer alan haberlerin bazılarında, kedinin sahibinin tren Kirov'dan ayrılır ayrılmaz görevlilere haber verdiği, diğerlerindeyse kedinin yokluğunun 10 saat sonra fark edildiği öne sürüldü.

Rusya'da trenden atılan kedi skandalı ülkeyi karıştırdı

TWIX'İ 300 KİŞİ ARADI

Rusya'da skandal olarak adlandırılan olay ülke çapında geniş yankı uyandırırken, gönüllüler ve hayvan hakkı savunucularından oluşan 300 kişilik bir grup Kirov'da Twix'i aramaya başladı.

Arama çalışmaları cumartesi günü kedinin cansız bedenine ulaşılmasıyla son buldu.

Rusya'da trenden atılan kedi skandalı ülkeyi karıştırdı

DONARAK ÖLDÜĞÜ ANLAŞILDI

Twix'in dalak ve akciğerinde ısırık izleri bulunduğu ve çok düşük sıcaklıklar nedeniyle donduğu ifade edildi.

Sosyal medyada çok konuşulan olayın ardından, kediyi trenden atan kondüktör hakkında soruşturma yürütülmesi talebiyle bir imza kampanyası başlatıldı.  Kampanyaya bir günde 64 binden fazla kişi katıldı. 200 binden fazla kişi de kondüktörün işten atılması için imza verdi.

Rus demiryolu şirketi RZhD olayın ardından özür açıklaması yayımlarken, trenlerde bulunan hayvanlara ilişkin düzenlemelerin değiştirileceği belirtildi.

 

Kaynak: RT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...