Tgrt Haber

Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında da Putin'in derdi Batı: Savaşa her zaman hazırız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
09 May 2024 12:13 - Güncelleme : 09 May 2024 12:34

Rusya, Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi kutluyor. Törende Rus askerleri Moskova’daki Kızıl Meydan’da geçit töreni gerçekleştirdi. Kutlamalarda konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yine Batı'ya gözdağı verdi. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zafer kutlanıyor.  9 Mayıs Zafer Günü kapsamında Moskova'nın sembollerinden Kızıl Meydan'da gerçekleştirilen törene Rus ordusunun muhtelif birimlerinden binlerce asker katıldı.

Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında da Putin'in derdi Batı: Savaşa her zaman hazırız - 1. Resim

PUTİN'DEN BATI'YA GÖZDAĞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kutlamalar sırasında yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Rusya'nın küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını söyleyen Rus lider, kimsenin onu tehdit etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında da Putin'in derdi Batı: Savaşa her zaman hazırız - 2. Resim

''SAVAŞA HER ZAMAN HAZIRIZ''

Rusya'nın nükleer kuvvetlerinin her zaman savaşa hazır olduğunu söyleyerek Batı'ya gözdağı veren Putin,  "Stratejik güçlerimiz her zaman savaş ihtimaline hazır" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile 2 yılı aşkın süredir savaşta olan Rusya'nın zor zamanlar geçirdiğini belirten Rus lider, "Vatanın geleceği bize bağlı" diye konuştu. Putin konuşmasında ayrıca, Rusya'nın küresel çatışmadan kaçınmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında da Putin'in derdi Batı: Savaşa her zaman hazırız - 3. Resim

''RUSYA İÇİN! ZAFER İÇİN! YAŞASIN!''

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Putin konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

''Rusya için! Zafer için! Yaşasın!'' 

Meydandakş binlere Rus askeri bu sözleri üç kez yüksek sesle tekrarlayarak ve alkışlayarak karşılık verdi.

Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında da Putin'in derdi Batı: Savaşa her zaman hazırız - 4. Resim

ASKERİ TÖRENLE GÖVDE GÖSTERİSİ

Rus ordusu, Kızıl Meydan’da Zafer Günü'ne özel askeri geçit töreninde ise Sovyet tipi T34 tankları yer alıyor. Bu aynı zamanda 2 yılını geride bırakan Ukrayna Savaşı’na ve özellikle Avrupa’ya da bir gövde gösterisi niteliğinde.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...