Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'ye sınır dışı misillemesi iddiası

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Reuters
02 Mart 2022 21:59 - Güncelleme : 03 Mart 2022 06:54
Putin yönetimi, yaptırımlara karşılık ABD'nin Rusya'daki diplomatik misyonunu sınırlamaya hazırlanıyor.

Ukrayna savaşı sonrası gerilen Rusya-ABD ilişkilerinde gerginliği tırmandıracak bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Reuters'ın iddiasına göre; Rusya, ABD Büyükelçisi John Sullivan'ı sınır dışı etme kararı aldı.

Putin yönetimi, yaptırımlara karşılık ABD'nin Rusya'daki diplomatik misyonunu sınırlamaya hazırlanıyor.

Batı'nın tüm çabalarına rağmen Ukrayna topraklarına girip ülkeyi işgal eden Rusya Federasyonu, her alanda ağır ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden çıkarılması da gündeme gelen Rusya'nın ABD'deki 13 diplomatı sınır dışı kararı alınmıştı.

ABD Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ülkesindeki BM Rus Misyonu'nda görevli 12 diplomatın casusluk faaliyetleri yürüterek ikamet imtiyazını kötüye kullandığı ve istihbarat ajanlığı yaptığı gerekçesiyle sınır dışı edilmeleriyle ilgili yasal süreci başlattıklarını duyurmuştu.

Buna ek olarak BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, bir Rus vatandaşı için daha aynı kararın aldığını açıklamıştı.

SINIR DIŞI İDDİASINA YALANLAMA

17 Şubat'ta Rusya'daki ABD Büyükelçi Yardımcısı Bartla Gorman'ı sınır dışı eden Rusya'nın, bu defa ABD Büyükelçisi John Sullivan'ı da sınır dışı ederek ABD'nin 13 diplomat kararına misilleme yaptığı öne sürüldü. 

Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı, Reuters tarafından ortaya atılan ABD'nin Moskova Büyükelçisinin sınır dışı edilmesine yönelik iddiaları yalanladı. Ancak bakanlıktan yapılan açıklamada, "Washington Moskova'ya, ABD'nin Rusya'daki diplomatik misyonunu sınırlamaktan başka seçenek bırakmamıştır" denildi.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...