Tgrt Haber

Kuzey Akım 1 ve 2'deki sızıntının ardından bu kez petrol sızıntısı! Rusya'dan Avrupa'ya giden boru hattında sızıntı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ekim 2022 10:54 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 11:07
Kuzey Akım 1 ve 2'deki sızıntının ardından bu kez petrol sızıntısı! Rusya'dan Avrupa'ya giden boru hattında sızıntı
,,,rusya,polonya,petrol

Kuzey Akım 1 ve 2'deki gaz sızıntısının ardından Rusya'dan Avrupa'ya ham petrol taşıyan Drujba petrol boru hattında sızıntı tespit edildiğini Polonya açıkladı. 

Polonya petrol boru hattı operatörü PERN, dün gece Rusya'dan Avrupa'ya ham petrol taşıyan Drujba petrol boru hattında sızıntı tespit edildiğini açıkladı. PERN tarafından yapılan açıklamada, Plock şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki boru hattının 1'inci hattında meydana gelen sızıntının nedeninin henüz bilinmediği aktarıldı.

Bölgenin güvenlik altına alındığı ve boru hattının 2'nci hattında herhangi bir problemin olmadığı bildirilen açıklamada, "Şu anda tüm PERN hizmetleri (teknik, operasyonel, itfaiyeciler ve çevre koruma) bu tür durum için sağlanan senaryolara göre gereken önlemleri alıyor" denildi.

AB AMBARGOSUNUN DIŞINDAKİ ROTA

Rusya, Drujba boru hattı aracılığıyla Avrupa'ya ayda yaklaşık 3,2 milyon ton ham petrol tedarik ediyor. Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti, Ruslardan petrol almaya devam etmek istediklerinden bu rota teknik olarak Rus petrolüne karşı AB ambargosunun dışında tutuluyor.

Kuzey Akım 1 ve 2'deki sızıntının ardından bu kez petrol sızıntısı! Rusya'dan Avrupa'ya giden boru hattında sızıntı

KUZEY AKIM 1 VE 2'DEKİ GAZ SIZINTISI

Danimarka ve İsveç açıklarında Rusya'ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında 4 sızıntı olduğu bildirilmiş, gemilerin "bölgeye yanaşmaması" uyarısı yapılmıştı. İki ülke de sızıntıların kaza değil, kasıtlı bir eylemin sonucu olduğuna yönelik işaretler bulunduğunu açıklamıştı. Avrupa Birliği (AB) de boru hatlarındaki gaz sızıntılarının kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu, tesadüfi olmadığını kaydetmişti.

Öte yandan Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatları, gerekli bakımların yapılamadığı gerekçesiyle 31 Ağustos'ta durdurulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...