Tgrt Haber

Rusya'dan gaz kararı! Hollanda'dan sonra bir ülkeye daha musluk kısıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
31 May 2022 22:28 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 12:03
Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda'ya, Danimarka da eklendi.
Gazprom,Rusya,Danimarka

Rusya, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka'ya da doğal gaz akışının yarından itibaren kesileceğini açıkladı.

Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda'ya, Danimarka da eklendi.

Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Avrupa’nın sık sık yaptırımlarına maruz kalan Rusya, gaz konusunda ruble hamlesini yaptı.

Rusya, bir Avrupa ülkesine daha doğal gaz tedarikini durduruyor. Rus enerji şirketi Gazprom, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka'ya da doğal gaz akışının yarından itibaren kesileceğini duyurdu.

GAZPROM'DAN YENİ AÇIKLAMA

Gazprom tarafından yapılan yazılı açıklamada, Danimarka'nın yarı özel enerji şirketi Ostred'in, Rusya'ya doğal gaz ödemesini yapmadığı ifade edilerek, "31 Mayıs işgünü sonu itibariyle, Gazprom Export, nisan ayı itibariyle Ostred'den gaz tedariki için ödeme alamamıştır. Bu bağlam Gazprom tarafından Ostred'e gaz sevkiyatı 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle Devlet Başkanı Kararnamesi doğrultusunda ödeme yapılana kadar durdurulmuştur" denildi.

Gazprom, bugüne kadar Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda'ya ruble ile ödeme yapmadıkları gerekçesiyle doğal gaz akışını durdurmuştu.

Rusya'dan gaz kararı! Hollanda'dan sonra bir ülkeye daha musluk kısıldı

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...