Tgrt Haber

Rusya’dan Harkiv’e ağır saldırı: Çok sayıda kayıp ve yaralı var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 May 2024 05:15 - Güncelleme : 26 May 2024 05:32

Ukrayna, Rusya'nın Harkiv'de mağazayı vurması sonucu en az 4 kişinin öldüğünü ve 38 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ve itfaiye sevk edildi...

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sürüyor. Rusya askeri Ukrayna'nın Harkiv kentinde inşaat malzemeleri satılan bir mağazayı vurması sonucu ağır kayıp yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun Harkiv'deki sivil tesislere saldırdığını belirtti.

İnşaat malzemeleri satılan mağazanın vurulduğunu ifade eden Zelenskiy, mağazanın içinde çok sayıda çalışan ve ziyaretçi bulunduğunu bildirdi. Zelenskiy, saldırı sonucu mağazada yangın çıktığını, olay yerinde tüm acil servislerin çalıştığını, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Rusya’dan Harkiv’e ağır saldırı: Çok sayıda kayıp ve yaralı var! - 1. Resim

16 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mağazaya 2 güdümlü hava bombasının isabet ettiğini, saldırıda en az 4 kişinin öldüğünü, 38 kişinin yaralandığını kaydetti. Saldırı sonucu mağazada yangın çıktığını belirten Sinegubov, 16 kişiden haber alınamadığını ifade etti.

Rusya’dan Harkiv’e ağır saldırı: Çok sayıda kayıp ve yaralı var! - 2. Resim

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olay yerinde arama kurtarma ekiplerinin yangınla mücadele ettiğini, 10 bin metrekareden fazla bir alanın yandığını belirtti. Klimenko, mağazada 200'den fazla kişinin bulunabileceğini ifade etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...