Tgrt Haber

Rusya'dan 'Türkiye'de görüşmeye' olumlu bakış: Bakanların bir araya gelmesini destekliyoruz

04 Mart 2022 21:29 - Güncelleme : 05 Mart 2022 10:24
Rusya'dan 'Türkiye'de görüşmeye' olumlu bakış

Rusya'nın Ukrayna işgali sürerken tüm gözler masadan çıkacak sonuca kilitlendi. Müzakere görüşmesi için daha önce yapılan İstanbul önerisi tekrar gündeme geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, tarafların ortak yolu bulması için Antalya'yı işaret etti. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Türkiye'de bir araya gelmesini desteklediklerini belirtti.

Rusya'dan 'Türkiye'de görüşmeye' olumlu bakış

Rusya’nın 9. günde Ukrayna’ya saldırıları sürerken tüm dünya müzakere masasından çıkacak sonuçlara kilitlendi. Rusya Devlet Başkanı Putin Almanya Başbakanı Scholz’a Rusya ile Ukrayna arasında hafta sonu üçüncü tur görüşmelerin yapılacağının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Rusya, Ukrayna ile krizde Türkiye'nin arabuluculuk teklifi tekrar gündeme geldi. RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Türkiye'de bir araya gelmesini desteklediklerini bildirdi.

ANTALYA TEKLİFİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin olağanüstü nitelikli NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna ve Rusya tarafını en azından bakanlar düzeyinde Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) bir araya getirmek istediklerini belirtmişti.

İSTANBUL ÖNERİSİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya, Ukrayna'ya Belarus bölgesinden saldırmasaydı Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi" demişti.

Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önermişti. Dünya basınında taraflar arasındaki uzlaşma görüşmelerinin İstanbul’da olmasının daha uygun görüldüğü iddia edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...