Tgrt Haber

Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi: Rusya'dan yeni balistik füze saldırısı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA, Reuters
28 Şubat 2022 03:16 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 05:53
Gece yarısı şiddetlenen çatışmalarda havada uçan roketler nedeniyle gökyüzü adeta parladı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin beşinci gününe girilirken iki ülke arasındaki çatışmalar gece yarısı yeniden şiddetlendi. Rus ordusu tarafından Çerkassi ve Mariupol kentlerine balistik füze saldırısı düzenlenirken, Mazır ve Harkov'da da şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirildi. Öte yandan sabaha karşı başkent Kiev ve Harkov'da patlama seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Gece yarısı şiddetlenen çatışmalarda havada uçan roketler nedeniyle gökyüzü adeta parladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının beşinci gününde çatışmalar yeniden şiddetlendi. İki ülke temsilcilerinin Belarus'ta barış müzakereleri gerçekleştireceği açıklansa da gece yarısı çatışmalar devam etti. Ukrayna'nın bazı kentlerine Rusya tarafından yeniden balistik füze saldırıları düzenlendi.

Çatışmaların en yoğun yaşandığı bölgeler arasında yer alan Çerkassi kentine Rusya tarafından bir balistik füze fırlatıldı. Füzenin düştüğü tam nokta konusunda henüz bilgi verilmezken, füzenin düşmesi nedeniyle bazı yollarda büyük hasarlar meydana geldi. Aynı zamanda Ukrayna’nın Mazır kentinde de çatışmalar sürerken, kentte fırlatılan bir roket ile Rus hava hedefi vurulmaya çalışıldı.

Rusya’nın havadan saldırılarına Ukrayna karadan roketatar ve savunma sistemleriyle karşılık verirken şu ana kadar bu yöntemler sayesinde birçok Rus füze ve hava aracı Ukrayna tarafından imha edildi.

HARKOV'DA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Ukrayna’da çatışmaların en yoğun olduğu kentlerden Harkov’da da gece saatlerinde bu çatışmalar zirveye ulaştı. Rusya tarafından kentteki Ukrayna mevzilerine yoğun roketatar sistemleri ile saldırılar gerçekleştiği öğrenildi. Ukrayna’nın Mariupol kentinde de yine roketler havada uçuştu.

Rusya tarafından gönderilen bir füzenin kente düştüğü belirtilirken, füzenin ne tür bir füze olduğu konusunda henüz bilgi edinilemedi. Kentte büyük bir parlamaya neden olan füze, adeta geceyi aydınlatırken kentte büyük bir paniğe neden oldu.

Rusya’nın saldırılarını en yoğun tuttuğu kentin bazı noktaları Ruslar tarafından ele geçirilirken bazı polis karakollarına da Rusya bayrakları çekildiği öğrenildi.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, sabaha karşı Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Harkov'da patlama sesleri duyuldu.

UKRAYNA ORDUSU DİRENİYOR

Ukrayna ordusu, Kiev yakınlarında bir şehri ele geçirmeye çalışan Rus askeri birliklerinin girişimlerini engellediğini duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus askeri birliklerinin hava ve kara taarruzunu sürdürdüğü bildirildi.

Taarruz esnasında Rus birliklerinin askeri ve sivil havaalanlarına, komuta merkezlerine, hava savunma sistemi tesislerine, önemli kritik altyapı tesislerine, yerleşim yerlerine hasar vermeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, Kiev tarafında bulunan Polissya’da Rus askerlerinin İrpin Nehri üzerinden duba geçişi yapmaya çalıştığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, 3-15 kişilik Ukrayna üniforması giymiş Rus sabotaj gruplarıyla da sistematik mücadele edildiği vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...