Tgrt Haber

Ukrayna ile savaşın eşiğinde olan Rusya'dan yeni adım: Balistik ve seyir füzeleriyle tatbikat

18 Şubat 2022 12:52 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 13:09
Putin'in önderliğinde balistik ve seyir füzelerinin fırlatılacağı planlı bir stratejik caydırıcılık tatbikatı gerçekleştirilecek.

Ukrayna ile burun buruna olan Rusya bölgede adeta gövde gösterisi yapmak istiyor. Rusya balistik ve seyir füzeleriyle yeni tatbikat gerçekleştireceğini duyurdu. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bizzat organizasyonun başında olacağı aktarıldı.

Putin'in önderliğinde balistik ve seyir füzelerinin fırlatılacağı planlı bir stratejik caydırıcılık tatbikatı gerçekleştirilecek.

Ukrayna ile savaşın eşiğine gelen Rusya’dan gerilimi tırmandıracak bir hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde Karadeniz’de büyük çaplı askeri tatbikat başlatan Rusya yeni bir askeri adımı duyurdu.

Belarus ile birlikte Ukrayna sınırında tatbikata devam eden Rusya’nın asker ve zırhlı araçları bölgeden çektiğine dair açıklamalara rağmen başta ABD istihbaratı olmak üzere batılı güçler ve devletler henüz net bir gerileme görmediklerini açıklamıştı.

PUTİN SAHADA

Ukrayna ile savaş çanları çalarken Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yönetiminde yarın balistik ve seyir füzelerinin deneneceği "stratejik caydırıcılık" tatbikatı düzenleneceğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yarın balistik ve seyir füzelerle tatbikat gerçekleştirileceği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de tatbikatları başkomutan sıfatıyla izleyeceği bildirildi.

'STRATEJİK CAYDIRICILIK TATBİKATI'

Açıklamada, "19 Şubat 2022'de Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Vladimir Putin'in önderliğinde balistik ve seyir füzelerinin fırlatılacağı planlı bir stratejik caydırıcılık tatbikatı gerçekleştirilecek" ifadeleri kullanıldı. Tatbikatın amacının komuta ve kontrol ekiplerinin hazır olup olmadığının kontrol etmesi, muharebe ve savaş gemilerinin mürettebatlarının, silahların güvenilirliğinin test edilmesi olduğu vurgulandı. Tatbikatta Rusya Federasyonu Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz Filolarının kuvvetleri ve araçlarının görev alacağı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...