Tgrt Haber

Rusya'nın olası saldırı ihtimaline karşı bir ülke daha tetikte!

06 Şubat 2024 15:58 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 16:38
Rusya'nın olası saldırı ihtimaline karşı bir ülke daha tetikte!
rusya,danimarka,nato,savaş

Rusya'nın NATO ülkelerine savaş açacağı iddiasına bir ülke daha eklendi. Danimarka, Rusya'nın olası bir sıcak çatışmaya girebileceğini duyurdu. 

Rusya ve Ukrayna savaşı yaklaşık iki senedir devam ederken son zamanlarda Avrupa ve İskandinav ülkeleri, Rusya'nın NATO'ya karşı da bir savaş başlatabileceği iddiasında bulundu. Almanya, İngiltere, İsveç gibi ülkelerin ardından Danimarka da istihbarat servisinin Rusya konusunda uyarıda bulunduğunu açıkladı. Danimarka İstihbarat Ajansı, Rusya'nın olası bir sıcak çatışmaya girebileceğini açıkladı.

Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, "Rusya büyük olasılıkla NATO üyesi ülkelere karşı askeri gücünü kullanabilecek" derken bu iddiayı istihbarat kaynaklarına dayandırdı.

Rusya'nın olası saldırı ihtimaline karşı bir ülke daha tetikte! - 1. Resim

''RUSYA SAVAŞ GÜCÜ VE STOK BİRİKTİRİYOR''

Danimarka Genelkurmay Başkanı General Flemming Lentfer de istihbaratın ardından uyarıda bulundu:

"Ukrayna'da iki yıldır süren savaşa rağmen Rusya bugün beklenenden daha güçlü. Putin ülkesini tamamen bir savaş ekonomisine dönüştürüyor ve bunu yaparken de oldukça ilerlemiş durumda; ülke şimdiden şaşırtıcı bir hızla savaş gücü ve stok biriktiriyor. Danimarka'nın silahlı kuvvetlerini standart hale getirmek için sadece birkaç yılı var."

AVRUPA VE BALTIK ÜLKELERİ TETİKTE

Almanya ve İsveç'in ardından Birleşik Krallık'tan ve Norveç'ten de Rusya ile savaşa hazırlık çağrısı geldi. İsveçli yetkililer olası bir savaşa karşı tüm vatandaşları hazır olmaya çağırdı. Almanya'da ise Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya ile savaşa hazır olunması gerektiğini açıkladı. Birleşik Krallık'da da ordunun 76 bin olan asker sayısını 3 yıl içinde 120 bine çıkarılması gerektiğini fakat bu sayının da yeterli olmayacağı söylendi.

Kaynak: MSN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...