Tgrt Haber

Rusya’nın Topol-M balistik füzesi Moskova yollarında: NATO'ya gözdağı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
26 Şubat 2022 10:04 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 10:51

NATO’nun peş peşe açıklamaları sonrası Rusya yeni bir adıma imza attı. NATO’nun Rusya’ya karşı önlem açıklamalarının ardından Rusya'ya ait Topol-M balistik füzesi ülkenin başkenti Moskova’da sevkiyat halindeyken görüntülendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından NATO, AB ve ABD'den peş peşe sert tepkiler ve yaptırım açıklamaları geldi. Ayrıca Rusya, Kiev’i tamamen abluka altına alıp saldırılarını sürdürdü.

Rus ordusu Karadeniz'den Ukrayna’nın bazı bölgelerin füzeler fırlatmaya devam ediyor. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Kiev'deki başkanlık binasının yakınlarından paylaştığı videoda pes etmeyeceklerini dile getirdi.

NATO TOPLANTISI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından NATO tarafından toplantı düzenlendi. Rusya’ya karşı önlemlerin tartışıldığı toplantının ardından NATO’nun, Rusya’ya karşı doğu ülkelerindeki birliklerini güçlendirme kararı aldığı duyuruldu.

Bu gelişmelerin ardından Rusya’nın başkenti Moskova’da bir karayolunda Topol-M balistik füzesi sevkiyat halindeyken görüntülendi.

11 BİN KM MENZİL

Öte yandan Rusya’nın en önemli balistik roketleri arasında görülen Topol-M balistik füzesinin 11 bin kilometre menzili bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta bu füze sistemleri ile büyük bir tatbikat düzenlemiş ve balistik füze ile Kamçatka adasındaki hedefler imha edilmişti.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...