Tgrt Haber

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları haritada: İşte kuşatma altında olan yerler

24 Şubat 2022 11:58 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 12:43
Rusya ile Ukrayna arasında günlerdir devam eden sıcak temas yerini savaşa bıraktı.

Vladimir Putin, Ukrayna savaşını başlattı. Rus birlikleri, Ukrayna genelinde birçok bölgeyi bombardıman altına aldı. Ülke genelinde bildirilen Rus saldırıları da haritaya yansıdı.

Rusya ile Ukrayna arasında günlerdir devam eden sıcak temas yerini savaşa bıraktı.

Donbas'ta günlerdir süren gerginlik, bu sabah yerini savaşa bıraktı. Putin operasyon için emir verdi. Rusya Ukrayna savaşı başladı. Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları’ndan yapılan açıklamada Rusya'nın saldırganlığı saat 5.00 sıralarında gerçekleştirildiği bildirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Kiev’den siren sesleri yükselirken Ukrayna ordusu 6 Rus uçağı ve 1 helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. Rusya, Ukrayna'nın Rus uçaklarını düşürdüğü iddiasını yalanladı. Rusya Putin’in tanıdığı ayrılıkçı bölge olan Luhansk'ta iki köyün kontrolünü sağladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları haritada: İşte kuşatma altında olan yerler

Günlerdir devam eden sıcak temas yerini hava saldırılarına bıraktı. Kiev yönetiminin savunma hatları bir bir vuruldu. Rus birlikleri, Ukrayna genelinde birçok bölgeyi bombardıman altına aldı. An itibarıyla başkent Kiev'de olmak üzere birçok Ukrayna kentinde şiddetli patlamalar yaşanıyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı 'Rus işgali başladı' açıklaması yaptı. Daha sonra yapılan açıklamada 'Rus donanması denizlerden çıkartma yapıyor' denildi. Putin'in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev ve doğu liman kenti Mariupol'da patlamalar meydana geldi. Kiev'de siren sesleri duyulurken halk kenti terk etmeye çalışıyor.

Ukrayna genelinde bildirilen Rus saldırıları da haritaya böyle yansıdı. Rus ordusu, Ukrayna'nın en önemli liman kenti Odessa'yı ve orada bulunan Ukrayna donanmasını etkisiz hale getirmek için ateş altına aldı. Haritada Rus saldırılarının Ukrayna'nın her yerinde olduğu görülüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları haritada: İşte kuşatma altında olan yerler

Öte yandan "Ukrayna'nın topraklarında gözümüz yok" diyen Putin’in savaşın fitilini ateşlemesi akıllara Medvedçuk'u getirdi. Zelenskiy’i cumhurbaşkanlığı koltuğunda istemeyen Rus lider Putin’in ev hapsindeki Medvedçuk'u Marinsky Sarayı'na getirmeyi planladığı iddia edildi.

ZELENSKİY’İN YERİNE MEDVEDÇUK MU?

"Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü bozmak gibi bir niyetimiz yok" diyen Putin'in komşu ülkenin Cumhurbaşkanı Zelenskiy’i istemediği öne sürüldü. 69 yaşındaki Rus liderin aklındaki ismin ise organize suç örgütü kurmakla suçlanarak Ukrayna yargısı tarafından ev hapsine çarptırılan Medvedçuk olduğu iddia edildi.

PUTİN'İN GÖZDESİ MEDVEDÇUK KİM?

67 yaşındaki Viktor Medvedçuk, Ukrayna’da muhalefet partisi milletvekili olarak parlamentoda yer aldı. Kiev'in Avrupa Birliğine katılımına karşı çıkan Rusya sevdalısı Medvedçuk, 19 Şubat 2021'de suç örgütü lideri olmakla suçlanarak ev hapsine mahkûm edildi. Moskova ile yakın ilişkiler kuran ve Medvedçuk'un iki çocuğundan birisi olan Darina'nın ismini Putin'in koyduğu bilinmekte.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları haritada: İşte kuşatma altında olan yerler

RUS LİDER 2021'DE GÖZDAĞI VERMİŞTİ

Putin, ailesiyle birlikte Ukrayna'da ev hapsinde tutulan Medvedçuk'u Mayıs 2021'de "Ukrayna gittikçe Rusya düşmanı olmaya başladı. Bizim için oluşturulan tehditlere zamanında cevap vermeliyiz. Medvedçuk ülkenin doğusunda barışçıl isteyen birisi ev hapsine atılması tamamen siyasi temizlik amacı taşıyor." diyerek böyle savunmuştu.

Ülke içindeki siyasi tartışmanın Zelenski'nin koltuğunu salladığını iddia eden Rusya basını, füzelerin gölgesinde Marinsky Sarayı'nda Putin'in isteğiyle değişim olabileceğini konuşmaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...