Tgrt Haber

Hazırlıklar başladı! Rusya’nın yeni hedefi: Zaporijya

25 Nisan 2022 15:36 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 16:33
Hazırlıklar başladı! Rusya’nın yeni hedefi: Zaporijya

Rusya, Ukrayna’da işgal harekatını ülkenin doğusuna ve güneyine kaydırırken hedefine başka bir şehri daha koydu. Şehir stratejik öneme sahip.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Başkent Kiev’den çekilen Rus ordusu yönünü güney ve doğu bölgelerine çevirdi. Donbass, Luhansk, Mariupol ve Odessa’ya saldırılarını yoğunlaştıran Rus güçleri şimdi de hedefine bir başka şehri koydu. Zaporijya Bölge Konseyi, bugün yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın güney-orta kesiminde bir saldırı hazırladığı içinde olduğunu ve bölgenin "savunmaya hazırlandığını" söyledi.

Konsey yaptığı açıklamada, "Düşman taarruza hazırlanıyor" dedi. "İşgalci Rus birlikleri, Velyka Novosilka - Novodarivka - Malynivka cephe hattı bölümünde çok sayıda ekipman ve personel topladı. Düşman Zaporijya yönünde hareket etmeye çalışıyor, ancak başarılı değil" dedi.

“SAVUNMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Zaporijya şehri, kuşatılmış Mariupol kentinden ve güney Ukrayna'nın Rus kontrolündeki bölgelerinden ayrılan tahliyeler için önemli bir geçiş noktası. Konsey, bir tahliye gurubunun Zaporijya 'dan ayrıldığını ancak Mariupol'un batısındaki Manhush kasabasından 25 kilometreden sonra iletişimi kaybettiğini söyledi. Tahliyeler sert çatışmalar nedeniyle sık sık engellendi ve Rus kontrol noktalarında bekletildi. Açıklamada, "Zaporizhzhia savunmaya hazırlanıyor" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...