Tgrt Haber

Putin'i çok kızdıracak hamle! Rusya'yı kendi uçaklarıyla vuracaklar

20 Nisan 2022 10:12 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 10:21
Putin'i çok kızdıracak hamle! Rusya'yı kendi uçaklarıyla vuracaklar

ABD’den Rusya’yı kızdıracak bir hamle geldi. Donbass’ta çatışmalar yoğunlaşırken ABD, Ukrayna'ya yapacağı kritik öneme sahip askeri yardımları açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emriyle başlayan savaş 56'ncı gününde de devam ediyor. Savaş Donbass’ta yoğunlaşırken ABD’den savaşın seyrini değiştirebilecek önemli bir adım geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin dile getirdiği çağrıya İngiltere'nin ardından ABD'den de yanıt gecikmedi. İngiltere Stormer füze sistemlerini Ukrayna'ya gönderme kararı almıştı.

UÇAKLAR RUS YAPIMI

ABD'den kritik bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ukrayna'nın Rusya'nın işgali karşısında hava kuvvetlerini desteklemek için savaş uçakları ve uçak parçaları aldığını duyurdu. Pentagon, uçak sayısını ve belirtmedi. Pentagon sözcüsü John Kirby, 'Ukrayna kuvvetleri şu anda iki hafta öncesine göre daha savaş uçağına sahip' dedi ve uçakların Rus yapımı olduğunun dışında bir detay paylaşmadı.

HAVADAKİ SAVAŞ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Uzmanlar İngiltere ve ABD'den gelen bu hamlelerin hava savaşında kritik bir öneme sahip olduğunun altını çiziyor. Zira hava kuvvetlerini güçlendiren ve İngiltere'den hava araçlarını hedef alabilen yeni füzeler alan Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadelede elinin güçlendiği belirtiliyor. İngiliz basını söz konusu füzelerin alçaktan uçuş yapan hava araçlarına karşı tasarlandığını belirterek bu adım ile Ukrayna'nın hava saldırılarına karşı elinin bir hayli güçleneceğini yazdı.

Geçtiğimiz günlerde Rus Tu-95 uçağı, Rusya'nın batısında, Ukrayna sınırına yakın Kaluga'da görüntülenmişti. Nükleer füze taşıma kapasiteli uçağa savaş uçaklarının ve bir yakıt ikmal uçağının eşlik ettiği görülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...