Tgrt Haber

Sadece bacaklarının ağrıdığını söylüyordu! 2 gün sonra hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
02 Nisan 2024 12:53 - Güncelleme : 02 Nisan 2024 14:09
Sadece bacaklarının ağrıdığını söylüyordu! 2 gün sonra hayatını kaybetti

İskoçya'nın Glasgow şehrinde yaşayan henüz 20 yaşındaki genç, annesine bacaklarının ağrıdığına dair şikayette bulunduktan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Annesi şimdilerde çocuğunu hastaneye götürmediği için pişmanlık duyuyor.

Mackenzie Allan Scott Lowe isimli genç, arkadaşlarıyla eğlendiği bir gecenin ardından sabah uyandığında, annesine bacaklarının ağrıdığını söyledi. Fakat bu ağrısını da spor salonuna gitmiş olmasına ve bütün gün işte ayakta durmasına bağladı. Annesinin bir ağrı kesici al önerisinden birkaç saat sonra çok kötü hissettiğini söyleyen gencin ateşi çıkmaya başladı.

Sadece bacaklarının ağrıdığını söylüyordu! 2 gün sonra hayatını kaybetti - 1. Resim

BAKTERİYEL MENENJİT TESPİT EDİLDİ

Aile evden bir süreliğine ayrıldı ve eve döndüklerinde Mackenzie, çok daha kötü durumdaydı. Anne Lisa, acil olarak ambulansı aradı ve eve gelen sağlık görevlileri, Mackenzie'ye doğum tarihini sorduğunda cevap veremedi. Ateşler içinde olduğu anlaşılan Mackenzie, acil olarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. 

Doktorlar, Mackenzie'nin muayenesini yaptı ve testler sonucunda, bakteriyel menenjit tespit edildi. Beyni ve omuriliği çevreleyen menenjite dair hiçbir belirti olmadığını söyleyen anne Lisa, ''keşke daha önce hastaneye götürseydim'' diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Sadece bacaklarının ağrıdığını söylüyordu! 2 gün sonra hayatını kaybetti - 2. Resim

MENENJİTİN BELİRTİLERİ

Uzmanlar, Mackenzie'deki belirtilerin, uzuv veya kas ağrısı, soğuk eller ve ayaklar, titreme, ateş olduğunu belirtti. Bu belirtilerin yanı sıra menenjitte, yüksek ateş, hasta olma, baş ağrısı, boyun tutulması, uyuşukluk ve parlak ışıklardan hoşlanmama gibi semptomların da olabileceği dile getirildi. 

Sadece bacaklarının ağrıdığını söylüyordu! 2 gün sonra hayatını kaybetti - 3. Resim

''MENENJİT, BEYİN KANAMASINA NEDEN OLDU''

Lisa, oğlunun hastanede olduğu zamanlara dair şunları anlattı:

''Tüm farklı makinelere bağlıydı; solunum cihazı, diyaliz... Pazar sabahı organları çoktan iflas etmeye başladı. Kan basıncı çok düşüktü ve iç kanaması vardı. Doktorlar onu tekrar taramaya almak istediler ama durumu yeterince stabil değildi. Feci bir beyin kanaması geçirdi ve 2 gün sonra hayatını kaybetti.''

Lisa, oğlunu daha erken hastaneye götürmemesinin pişmanlığını yaşarken doktorlar bunun sonucu değiştirmeyeceğini söyledi.

Sadece bacaklarının ağrıdığını söylüyordu! 2 gün sonra hayatını kaybetti - 4. Resim

''BİZİM YAPTIĞIMIZ HATALARI YAPMAYIN''

Lisa'nın eşi, Mackenzie'nin üvey babası ise yaşananlara dair şunları söyleyerek, herkesi uyardı:

''Bunun tanıdığınız birinin ve o yaştaki birinin başına gelmesini beklemiyorsunuz. Menenjiti her zaman bebeklerle ilişkilendirdim. Ama bu sadece bebekler için değil, herkes için geçerli. Ateşiniz varsa ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız, belki bizim yaptığımız hataları yapmayın. Kendinizi kontrol ettirin.''

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...