Tgrt Haber

Saldırı ABD İHA'sı nedeniyle önlenemedi! Ölümcül olayın perde arkası

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Wall Street Journal
30 Ocak 2024 09:14 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 09:28
Saldırı ABD İHA'sı nedeniyle önlenemedi! Ölümcül olayın perde arkası
abd,saldırı,iha,ürdün

Ürdün'deki ABD üssüne yapılan saldırının detayları ortaya çıktı. ABD'li yetkililer, saldırının durdurulamadığını sebebinin ise üsse geri dönen bir ABD İHA'sı olduğunu söylediler.

Orta Doğu'da artan gerilimi zirveye taşıyan Ürdün'deki ABD üssüne saldırı olayının detayları gün yüzüne çıktı. 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, 34 askerin yaralandığı Ürdün'deki saldırının neden önlenemediğini ABD basını kaleme aldı. ABD'li yetkililer, saldırı anında üsse geri dönen bir ABD İHA'sı ile düşman İHA'sının 'dost mu düşman mı' olduğunun anlaşılamadığını, bu yüzden müdahale edilemediğini belirttiler.

Wall Street Journal, saldırıya uğrayan ABD üssünün Patriot Hava Savunma Sistemleri tarafından korunmadığını yazdı. ABD'li yetkililer de ölümcül saldırının ABD İHA'sı nedeniyle durdurulamadığını, karışıklığın bu sebeple ortaya çıktığını ifade ettiler.

ÜRDÜN'DE ABD ÜSSÜNE SALDIRI

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD'li lider Joe Biden, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadesini kullanmıştı.

Biden, saldırıyla ilgili bilgileri hala toplamaya devam ettiklerini belirterek, "Bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini biliyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Saldırı ABD İHA'sı nedeniyle önlenemedi! Ölümcül olayın perde arkası

ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde saldırının sorumlularından hesap sorulacağını kaydeden Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini vurgulamıştı.

ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada da Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü gerçekleştirilen İHA saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

SURİYE'DE ABD ÜSSÜNE SALDIRI

Ürdün'deki saldırının ardından dün Suriye'nin Haseke ilinde bulunan Şeddadi Üssü de hedef alındı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Haseke'nin güneyinde ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi Üssü yakınına roket saldırısı yapıldı. 

Saldırı ABD İHA'sı nedeniyle önlenemedi! Ölümcül olayın perde arkası

 

Kaynak: Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...