Tgrt Haber

Savaş suçlusu Netanyahu'nun emriyle soykırım sürüyor! Refah'ta büyük katliam

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
27 May 2024 07:06 - Güncelleme : 27 May 2024 10:39

Savuş suçlarına her gün yenisini ekleyen Netanyahu önderliğindeki İsrail, Uluslararası Adalet Divanının "Gazze'de saldırıları durdurma" kararına meydan okurcasına Refah'ta BM'ye ait çadır kampı hedef aldı. 8 füzeyle vurulan çoğu çocuk Filistinli siviller; yanarak, parçalanarak can verdi. Resmi rakamlara göre ölü sayısı en az 40.

İsrail, Gazze'de dünyanın gözünün içine baka baka Filistin halkına soykırıma devam ediyor. Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen Gazze Şeridi'ndeki Refah kentini hedef alan İsrail ordusu büyük bir katliama daha imza atarak. Bu kez  Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yerinden edilen Filistinliler için kurulan çadır kenti hedef alan İsrail ordusu, füzelerle en az 40 Filistinli'yi katletti.

Savaş suçlusu Netanyahu'nun emriyle soykırım sürüyor! Refah'ta büyük katliam - 1. Resim

DEHŞET VERİCİ!

Bölgeden gelen bilgilere gör İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtirken uluslararası ajanslara ve sosyal medyaya düşen çok sayıda görüntü katliamın dehşetini gözler önüne serdi.

UAD 24 MAYIS'TA "DURDURMA" KARARI ALMIŞTI 

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta yaptığı toplantıda aldığı yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

Ancak ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı'dan güçlü destek alan Binyamin Netanyahu hükümeti, karara aldırış etmediğini korkunç bir katliama daha imza atarak göstermiş oldu.

İşte bölgeden gelen son bilgiler... 

27.05.2024 10:05

REFAH'TA SİVİLLERE YENİ SALDIRI

Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde bir evi bombaladığını duyurdu. Saldırıda en az 4 Filistinli yaşamını yitirirken, bazıları da yaralandı.

Uluslararası Adalet Divanının (UAD) kararına rağmen gerçekleşen bir diğer saldırıda da Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Ez-Zuhur Caddesi'nde bulunan bir grup Filistinli İsrail uçaklarının hedefi oldu.

Sağlık kaynakları, saldırıda 3 kişinin öldüğünü, yaralıların da bulunduğunu aktardı.


27.05.2024 09:15

ÖLÜ VE YARALILARA HASTANELER YETMİYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah kentinde, İsrail ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananları barındıracak hastane bulunmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor." ifadesi kullanıldı.

Refah Acil Durum Komitesinden yapılan açıklamada ise İsrail ordusunun daha önce "güvenli" dediği bölgedeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığı ve bu saldırının İsrail ordusunun "güvenli bir yer bulunmasına" ilişkin iddialarını çürüttüğü kaydedildi.


27.05.2024 08:01

GÜN AĞARDI, KORKUNÇ MANZARA ORTAYA ÇIKTI

Savaş suçlusu Netanyahu'nun emriyle soykırım sürüyor! Refah'ta büyük katliam - 2. Resim

İsrail savaş uçaklarının bombaladığı BM'ye ait çadır kentteki tablo günün ağarmasıyla ortaya çıktı. 


27.05.2024 02:10

"TÜM SINIRLARI AŞAN BİR KATLİAM"

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlileri hedef aldığı saldırının "tüm sınırları aşan bir katliam" olduğunu ve uluslararası meşruiyet kararlarına ve özellikle de Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararına bir meydan okuma olduğunu ifade etti.


27.05.2024 01:25

NETANYAHU SOYKIRIMDAN VAZGEÇMEDİ!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 8 aydır süren savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddettiği belirtildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, Gazze'deki İsrailli esirlerin kurtarılması için müzakerelerde bulunan heyete defalarca geniş yetkiler verdiği ifade edildi.

Açıklamada, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın, savaşın sona ermesi ve Hamas'ın olduğu gibi kalması için İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini talep ettiği ancak Netanyahu'nun bunu reddettiği aktarıldı.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre ise Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin "Hamas'la esir takası anlaşması ve Gazze'de savaşın devam etmesiyle" ilgili düzenlediği toplantı öncesinde, savaşın sona ermesine karşı olduğunu dile getirdi.


27.05.2024 01:18

BAKAN TUNÇ: HAİN VE KALLEŞ SALDIRI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirterek, "Yapılan bu hain ve kalleş saldırılar, İsrail'in bir devlet gibi değil terör örgütü gibi davrandığının en büyük kanıtıdır." ifadesini kullandı.


27.05.2024 01:12

İSTANBUL'DA PROTESTO GÖSTERİSİ

Savaş suçlusu Netanyahu'nun emriyle soykırım sürüyor! Refah'ta büyük katliam - 2. Resim

İsrail'in Refah'ta Filistinli sivillerin bulunduğu kampa savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırı, İstanbul'un farklı noktalarında protesto edildi.
Sosyal medya platformlarında yapılan çağrıların ardından İsrail Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen bir grup, "Doğu Türkistan'dan Filistin'e ümmet tek ses, tek yürek" yazılı pankart açtı.


27.05.2024 00:56

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Savaş suçlusu Netanyahu'nun emriyle soykırım sürüyor! Refah'ta büyük katliam - 3. Resim

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Refah ve Cibaliye'deki çadırlara düzenlediği saldırılara ilişkin, "İsrail savaş uçaklarının Gazze’de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadıkları çadırları bombalayarak ve masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz. Bu soykırım eylemleri mahkemelerde gereken cezayı alacaktır. Uluslararası toplumun bu soykırım eylemlerine son vermesini engelleyenler bu suça ortaktırlar" ifadelerini kullandı.


27.05.2024 07:08

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA AÇIKLAMA 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı. 


27.05.2024 23:35

İSRAİL, SİVİLLERİN SIĞINDAKİ BM'YE AİT ÇADIR KAMPI VURDU

Savaş suçlusu Netanyahu'nun emriyle soykırım sürüyor! Refah'ta büyük katliam - 4. Resim 

İsrail, Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı Tal Al-Sultan Kampı’na hava saldırısı düzenledi. Bölgede aralarında çak sayıda çocuğun da olduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...