Tgrt Haber

Zelenskiy savaşın acı bilançosunu video ile paylaştı: Büyük yıkım...

28 Mart 2022 08:51 - Güncelleme : 28 Mart 2022 12:19

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın 1 aydır devam ettirdiği saldırılara dair çarpıcı görüntülere yer verildiği bir video yayımladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıların 1 aydır devam ettiğini yayımladığı bir video klip ile gözler önüne serdi. Zelenskiy'nin ülkesinde yaşananlara ve saldırılara iilişkin yayımladığı videoda Rusya’nın Ukrayna saldırılarında zarar gören kentlerin, yıkılan binaların, bombalanan hastanelerin ve ülkeden ayrılan Ukraynalı mültecilerin görüntüleri yer aldı.

Zelenskiy savaşın acı bilançosunu video ile paylaştı: Büyük yıkım...

Uluslararası düzeyde Ukrayna’ya destek olmak için bir Polonya televizyon kanalının başlattığı yardım maratonu için hazırlanan klipte Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Bir ay geçti ve biz hala savaşıyoruz. Arzulamadığımız bir savaşta elinde bir silah ve çıplak elleriyle halk barışı kazanmak için ayağa kalktı. Eskisi gibi yaşamak için, seninle özgürce yaşamak için. Ukrayna ile barış içinde olan herkesle yaşamak için.''

Zelenskiy savaşın acı bilançosunu video ile paylaştı: Büyük yıkım...

''TÜRKİYE'DE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER OLACAK''

Öte yandan Volodimir Zelenskiy, gün sonu değerlendirme açıklamalarında Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında Türkiye'de yapılacak olan görüşmelere değindi. Ukrayna'nın barış istediğini belirten Zelenskiy, görüşmelerin Türkiye'de olacağını belirterek şunları söyledi:

"Önümüzde yeni bir müzakere turu var ve biz barış istiyoruz. Bana söylenene göre Türkiye'de yüz yüze görüşmeler olacak. Bu fena değil. Sonuca bakacağız. Müzakerelerde önceliklerimiz biliniyor. Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü şüphesizdir. Devletimiz için etkin güvenlik garantileri zorunludur. Hedefimiz açıktır. Barış ve en kısa sürede ana devletimizde normal yaşamın restorasyonu.''

Zelenskiy savaşın acı bilançosunu video ile paylaştı: Büyük yıkım...

"Dünyanın diğer düzinelerce kentlerinde insanlar devletimizi desteklemek için, özgürlüğü desteklemek için toplandılar. Diğer kıta ve Avrupa meydanlarında etkileyici insan kalabalıkları var. Bu çok önemli. Çünkü insanlar meydandayken politikacılar artık duymuyormuş gibi yapamayacaklar.''

Rus işgali altındaki kentlerde direnen Ukrayna halkına da teşekkürlerini ileten Zelenskiy, "Herson, Kakhovka, Slavutiç ve diğer kentlerdeki işgalcilere direnmekten vazgeçmeyen halkımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Rus birlikleriyle sürekli iş birliği yapmaya çalışan aptallara kendilerinin terk edildiğini hatırlatmak istiyorum.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...