Tgrt Haber

Sel felaketinin ardından Derne'ye öfke hakim: Belediye Başkanının evini ateşe verdiler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Eylül 2023 14:54 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 15:06
libya,sel

Libya'da yaşanan sel felaketinin ardından halen kayıplar bulunamadı. Derne'de hayatını kaybedenlerin yakınlarının öfkesi giderek büyüyor. Sorumluların yargılanmasını isteyenler Derne Belediye Başkanı Abdulmenam al-Ghaithi’nin evini ateşe verdi.

Libya’da binlerce kişinin öldüğü ya da kaybolduğu korkunç sel felaketi sonrası yüzlerce kişi, Derne kentinde sokağa çıkarak yetkililerden hesap sorulmasını istedi. Geçen hafta barajların taşması sonucu sel sularıyla denize sürüklenen binlerce kişinin korkunç şekilde can verdiği Derne’de öfkeli protestocular Sahaba Camisi önünde gösteri düzenledi.

Parlamento Başkanı Aguila Saleh ve diğer yetkililerin yargılanmasını isteyen göstericiler, akşam saatlerinde de, sel sonrası görevden alınan Derne Belediye Başkanı Abdulmenam al-Ghaithi’nin evini ateşe verdi.

Sel felaketinin ardından Derne'ye öfke hakim: Belediye Başkanının evini ateşe verdiler

Uluslararası kurumlar, Derne kentini yerle bir eden felaketle ilgili farklı ülkelerin denetiminde şeffaf bir soruşturulma yürütülmesini istiyor.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Dünya Sağlık Örgütü kentte ölü sayısının 4 bine yakın olduğunu bildirirken binlerce kişinin kayıp olması nedeniyle bu sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Birçok uzman, felaket öncesi yapılan uyarıların dikkate alınmadığını, barajlarda gerekli bakımların yapılmadığını vurguluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...