Tgrt Haber

Şifa Hastanesi'nden yürek burkan kare 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TRT Haber
13 Kasım 2023 00:24 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 00:24
Şifa Hastanesi'nden yürek burkan kare 
İsrail,Gazze,,

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 37. gün geride kaldı. Çocukların ve bebeklerin hedef olduğu çatışmalarda İsrail yine hastane hedef aldı. İsrail, Şifa Hastanesi yerleşkesinde yoğun bakım ünitesi, ameliyathane binası ve doğumhaneyi vurdu. Yoğun bakımda olan bir hasta ile prematüre 2 bebek hayatını kaybetti. 

İsrail kanlı saldırılarına hastaneleri vurarak devam ediyor. Sivilleri göz kırpmadan hedef alan İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nde kuvözdeki bebeklerin hayatını kaybetmesine sebep oldu. 

Hükümetin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, roketlerle ve uçaklarla saldırı düzenlediği belirtildi. 

YANGIN ÇIKTI 

İsrail ordusunun saldırıları sırasında, yoğun bakım ünitesi, doğumhane binası ile ameliyathane binasının son katını vurduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca diyaliz bölümünün yanındaki alanın hedef alındığı ve mekanda yangın çıktığı kaydedildi.

2 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ 

Açıklamada, yoğun bakımda olan bir hasta ile prematüre 2 bebeğin hayatını kaybettiği, ameliyathanelerde hizmetin durması nedeniyle 5 yaralının da hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail askerlerinin, hastane binasından çıkan bazı Filistinlileri doğrudan hedef aldığı, sağlık ekiplerinin yoğun saldırılar nedeniyle müdahale edemediği aktarılan açıklamada, İsrail'in hareket halindeki her şeyi hedef aldığı vurgulandı.

Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun, aralıksız saldırdığı Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi ile çeşitli hastanelerin çevrelerini kuşatma altında tuttuğunu belirtiyor.

 

 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...