Tgrt Haber

Sığınak delici bombalarla Hamas'ı imha planı: ABD, kuklası İsrail'i donatıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: The Wall Street Journal
04 Aralık 2023 15:23 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 15:42
ABD,İsrail,mühimmat,bomba

ABD, İsrail'e Gazze'de kullanılması için yeni mühimmat ve silah desteğine başladı. The Wall Street Journal, ABD'nin İsrail'e ağır başlıklı sığınak delici bombalar yolladığını öne sürdü. İsrail ordusunun sığınak delici bombalarla şehir baskınlarında Hamas'ın kurduğu 'örümcek' tünelleri ve sığınakları daha fazla hedef alacağı belirtiliyor.

Gazze'de 'insani ara'nın ardından saldırılarına başlayan İsrail, ABD’den mühimmat ve silah desteği almayı sürdürüyor. Yüz binlerce Filistinliyi öldüren İsrail'in askeri harcamalarının büyük bir kısmı Tel Aviv'e 1948'den bu yana toplam 130 milyar dolar askeri destek sağlayan ABD tarafından karşılanıyor. ABD merkezli The Wall Street Journal, İsrail’e yapılan yeni bir silah yardımını gündemine taşıdı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre ABD, Gazze’ye karşı yürüttüğü savaş için İsrail’e sığınak delici bombalar ve bir dizi başka mühimmat verdi. İsmi açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırılan haberde ABD’ninn İsrail’e 100 adet BLU-109 bombası gönderdiği belirtildi.

AĞIR BAŞLIKLARA SAHİP

Söz konusu bomba 900 kilogramdan daha ağır bir savaş başlığı taşıyor ve daha önce ABD tarafından Afganistan’daki savaş da dahil olmak üzere çeşitli çatışmalarda kullanıldı.

WSJ’nin haberine göre savaşın başlangıcından bu yana ABD’nin İsrail’e gönderdiği silahlar arasında 15 bin bomba ve 57 bin 155 milimetre top mermisi bulunuyor ve bunlar çoğunlukla C-17 askeri kargo uçaklarıyla taşınıyor.

Washington ayrıca 5 binden fazla güdümsüz Mk82 bombası, 5 bin 400’den fazla Mk84 bombası, yaklaşık 1000 GBU-39 küçük çaplı bomba ve güdümsüz bombaları hassas güdümlü mühimmatlara dönüştüren bir güdüm kiti olan yaklaşık 3 bin JDAM gönderdi.

Sığınak delici bombalarla Hamas'ı imha planı: ABD, kuklası İsrail'i donatıyor

MÜLTECİ KAMPLARINA SALDIRIDA KULLANILDI

Bu mühimmatlar İsrail’in askeri operasyonları için her yıl ABD’den aldığı milyarlarca dolarlık mali desteğe ek olarak veriliyor. WSJ’ye göre, ABD tarafından tedarik edilen büyük bombalar, Cebaliye mülteci kampındaki katliam da dahil olmak üzere birçok saldırıda kullanıldı.

Sığınak delici bombalarla Hamas'ı imha planı: ABD, kuklası İsrail'i donatıyor

Kaynak: The Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...