Tgrt Haber

Silahlı çeteye baskın düzenlendi, toplu mezar bulundu: Başsız onlarca kadın ve çocuk...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 09:14 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 09:33
Fotoğraf: Arşiv
Çete,Nijerya,Ceset

Nijerya'da silahlı bir çeteye yönelik güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği baskında, toplu mezar bulundu. Ekipler toplu mezarda, 20'den fazla başsız kadın ve çocuk cesedinin de bulunduğu açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın güneyindeki Abia eyaletinde, insan kaçırma sayısındaki artış nedeniyle silahlı çete üyelerine yönelik güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlendi.

Ekiplerin baskınında bölgede dehşete düşüren keşifler yapıldı. Çete üyelerinin barındığı noktada, 50'den fazla çürümüş ceset ve 20'den fazla başsız kadın ve çocuk cesedi bulduğu açıkladı.

VALİ'DEN ÇETELERLE MÜCADELE SÖZÜ

Abia eyaletinin valisi Alex Otti, pazarın çevresinin suçluların sığınağı haline gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek eyalette tam bir barış ve güvenlik sağlanana kadar silahlı çete üyeleriyle mücadeleyi sürdüreceğine söz verdi.

FİDYE İÇİN KAÇIRIYORLAR

Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor, buna rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Aralarında dini liderler, polis memurları ve diğer bölge sakinlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi kaçırılmıştı.

Kaçırılanlardan bazıları fidye ödendikten sonra serbest bırakılırken bazılarının ise fidye ödenmesine rağmen nerede olduğu bilinmiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...