Tgrt Haber

Son dakika! Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladı: Askeri operasyonlar derhal durdurulmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
24 May 2024 16:09 - Güncelleme : 24 May 2024 16:43
Son dakika! Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladı: Askeri operasyonlar derhal durdurulmalı

Son dakika haberi... Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail aleyhine açılan "soykırım" davasına ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, İşgalci İsrail'in Gazze ve Refah'taki askeri operasyonlarını derhal durdurmasına hükmetti.

Uluslararası Adalet Divanından (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasına ilişkin kararını açıkladı. İsrail'in Gazze'de çok fazla insanın ölümüne neden olduğunu belirten mahkeme heyeti,  bölgedeki durumun felaket seviyesinden olduğunu aktardı.

Filistinlilerin yaşam koşullarının ortadan kaldırıldığına dikkat çeken mahkeme, İsrail aleyhine açılan "soykırım" davasına ilişkin kararını duyurdu.

Mahkeme, İşgalci İsrail'in Gazze ve Refah'taki askeri operasyonlarını derhal durdurmasına hükmetti. Ek olarak; Gazze ve Refah için ek tedbir kararı alınırken mahkeme İsrail'den bir ay içinde rapor sunmasını istedi.

"GAZZE VE REFAH'TA DURUM FELAKET SEVİYESİNDE"

UAD'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İsrail, Gazze'de çok fazla insanın ölümüne neden oldu. Refah saldırısından sonra milyonlarca insan yerinden edildi. Refah'taki durum felaket seviyesinde. İsrail, Refah'ta 800 bin Filistin vatandaşını yerinden etti.

"İSRAİL SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ"

İsrail Refah'ı haftalarca bombaladı, altyapı yok olmak üzere. İsrail sorumluluklarını yerine getirmeli. Aldığı önlemler yetersiz durumda.

"İSRAİL ASKERİ OPERASYONU DERHAN DURDURMALI"

Refah'a erişimde haftalardır sıkıntı çekiliyor. Gazze Şeridi'ndeki sivillerin hayatı önemli ölçüde tehlikede. Filistin vatandaşlarının yaşam koşulu ortadan kaldırıldı.

  • İsrail askeri operasyonu derhal durdurmalı ve bir rapor sunmalı.
  • Sınır kapıları derhal açılmalı
  • Refah için ek tedbir kararı alındı
  • İsrail tedbir raporunu bir ay içinde sunmalı
  • Rehineler koşulsuz şekilde serbest bırakılmalı

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...