Tgrt Haber

Son dakika! Beyrut'ta Hizbullah destekçilerine ateş açıldı: Ölü ve yaralılar var

14 Ekim 2021 12:21
Son dakika! Beyrut'ta Hizbullah destekçilerine ateş açıldı: Ölü ve yaralılar var
lübnan,beyrut,saldırı

Son dakika... Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah destekçilerinin düzenlediği protesto gösterisinde kalabalığın üstüne ateş açılması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Silahlı kişilere ateş açılacağını açıklayan ordu ile Hizbullah üyeleri arasında çatışma yaşanırken öğrenciler de dahil birçok sivil çatışmanın ortasında kaldı.

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, Beyrut Limanı'nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan hakim Tarık el-Bitar'ın yerine başkasının atanması talebiyle Beyrut Adalet Sarayı önüne doğru yürüyüş için toplandı. Beyrut Adalet Sarayı'na doğru yürüyüşe geçen göstericilerin Et-Tayyuna mevkiine geldiği sırada bazı binaların üzerinden ateş açıldı. Bu saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti 5 kişi yaralandı. Ordu vur emriyle sokağa indi. Göstericilere açılan ateşte 6 kişi daha hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. 

BEYRUT'TA KAOS GÖRÜNTÜLERİ

ASKER SOKAĞA İNDİ: SİLAHLI KİŞİLERE ATEŞ AÇILACAK

Lübnan ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Beyrut'ta Adalet Sarayı'na yürümek isteyen Hizbullah ve Şii Emel Hareketi destekçilerine, kentte yer alan ve Hıristiyan halkın yaşadığı Ain el-Remmaneh semtinden geçtiği sırada toplanan kalabalığa ateş açılması sonucu en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Yetkililer, kalabalığa ateş açılmasının ardından karşılıklı çatışmanın başladığını kaydetti.

Son dakika! Beyrut'ta Hizbullah destekçilerine ateş açıldı: Ölü ve yaralılar varHizbullah destekçileri, askerlerle çatıştı. 

Yaşanan olayın ardından Lübnan ordusu ise bölgede yoğun bir şekilde konuşlanırken, bölgede en az 2 patlama sesinin duyulduğu belirtildi.

Ayrıca saatlerce süren silah seslerinin ardından görgü tanıkları tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamalarda, birçok silah ve havaya atılan roketatarların patlama seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Lübnan ordusu, sivillerden Beyrut'ta çatışma bölgesindeki sokakları boşaltması isterken, sokaklarda görülecek silahlı kişilere ateş açacaklarını duyurdu.

ONLARCA ÇOCUK, SİVİL ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Bölgede çatışmalar devam ederken bazı mermiler pencerelerden içeri girdi. Dört mermi özel bir Fransız okulu Freres of Furn el Chebbak yakınına düştü. Öğrenciler korku içinde okul koridorlarında toplandı ve yere yatarak beklemek zorunda kaldılar.

Son dakika! Beyrut'ta Hizbullah destekçilerine ateş açıldı: Ölü ve yaralılar var

Birçok öğrencilyi öğretmenleri de teselli edemedi, çocuklar gözyaşları içinde kaldı. Ajanslara düşen görüntüler arasında bir annenin çocuklarıyla beraber okulun dışında keskin nişancıların ateşinden saklandığı anlardı.

Son dakika! Beyrut'ta Hizbullah destekçilerine ateş açıldı: Ölü ve yaralılar var

BEYRUT LİMANI'NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda yangın çıkmış, daha sonra büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamada en az 210 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin 500 kişi de yaralanmıştı. Patlama sonucu başkent Beyrut’ta çok sayıda bölgede büyük hasar meydana gelmişti. Meydana gelen patlamanın ardından olaya ilişkin ilişkin başlatılan soruşturmayı yürüten Yargıç Tarek Bitar ise, Temmuz ayında eski Başbakan Hassan Diyab ve bazı üst düzey yetkilileri ifadeye çağırmıştı. Sonrasında, meclise 3 eski bakanın dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden bir mektup gönderen Bitar, soruşturma kapsamında eski Maliye Bakanı Ali Hassan Khalil, eski İçişleri Bakanı Nouhad Al-Machnouk ile eski Bayındırlık Bakanı Youssef Finianos’u sorgulamak istemişti.

Son dakika! Beyrut'ta Hizbullah destekçilerine ateş açıldı: Ölü ve yaralılar varGöstericilere açılan ateş sonrası kaos yaşandı. 

Diyab hakkında mahkemeye getirilmesi kararı çıkaran yargıç Bitar, ifadeye gelmeyen eski Bakan Finianos hakkında da yakalama kararı çıkarmıştı. Bitar 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ise soruşturmada Lübnan’ın eski Maliye Bakanı Ali Hassan Khalil, eski Bayındırlık Bakanı Ghazi Zuaiter ve eski İçişleri Bakanı Nohad Al-Mashnouq'un milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını talep emişti.

Şii Emel Hareketi ve Hizbullah'a mensup bakanların, hakim Bitar'ın yerine soruşturmaya başkasının atanmasının talebine karşı dün Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...