Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 17:33 - Güncelleme : 30 May 2023 17:49
Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile görüştü
mevlüt çavuşoğlu,antony blinken,abd

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede Blinken'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ve parlamento seçimlerinde elde edilen başarı nedeniyle tebriklerini ilettiği öğrenildi. İkilinin görüşmesinde, İsveç'in NATO üyeliği ve tahıl anlaşması da ele alınan konular arasındaydı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (30 Mayıs) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Bakan Blinken, Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi ve parlamento seçimlerinde elde edilen başarı nedeniyle tebriklerini iletmiştir. 

MASADAKİ KONU BAŞLIKLARI

Görüşmede, önümüzdeki dönemde yapılması öngörülen Stratejik Mekanizma toplantısının hazırlıkları, savunma sanayii alanındaki iş birliği, New York’taki Türkevi’ne yapılan saldırı, İsveç’in NATO üyelik süreci ve İstanbul Tahıl Anlaşması konuları ele alınmıştır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...