Tgrt Haber

Hamas ateşkes teklifini kabul etti

Editör: Furkan Günler / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 20:50 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 00:14
Hamas ateşkes teklifini kabul etti
Hamas,İsrail,

Hamas, esir değişimi ve ateşkes teklifinin "çerçeve anlaşmasına" dair cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğini ve "olumlu" cevap verdiğini açıkladı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri sürerken ateşkes yapılmasına yönelik çabalar da devam ediyor.

Bu kapsamda Hamas, Mısır ve Katar tarafından Gazze için önerilen ateşkes anlaşmasına cevabını sunduğunu bildirdi.

HAMAS’TAN TEKLİFE OLUMLU CEVAP

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de Hamas’ın teklife “olumlu cevap verdiklerini” söyledi.

Hamas ateşkes teklifini kabul etti - 1. Resim

Hamas’ın yanıtını Tel Aviv’e bildirdiklerini söyleyen Sani, konunun hassasiyeti nedeniyle ayrıntı veremediğini söyledi.

İSRAİL: HAMAS'IN CEVABI MOSSAD'A İLETİLDİ

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife verdiği yanıtın kendilerine ulaştığını belirterek, “Hamas'ın cevabı Katarlı arabulucu tarafından Mossad'a iletildi” denildi.

İsrail ve Hamas arasında esir takası ve ateşkesi içeren anlaşmaya dair görüşmeler devam ederken, İsrail, Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife verdiği cevabın kendilerine ulaştığını doğruladı.

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hamas'ın cevabı Katarlı arabulucu tarafından Mossad'a iletildi. Ayrıntıları müzakerelere katılan yetkililer tarafından ayrıntılı olarak değerlendiriliyor” denildi.

Hamas ateşkes teklifini kabul etti - 2. Resim

ABD'DEN AÇIKLAMA: CEVABI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da “Hamas'ın rehı̇ne anlaşması çerçevesı̇ne verdı̇ğı̇ cevabı gözden geçı̇rı̇yoruz, çarşamba günü İsraı̇l hükümetı̇ ı̇le görüşeceğı̇z” dedi.

Hamas ateşkes teklifini kabul etti - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...