Tgrt Haber

Son dakika! Hizbullah savaş ilan etti, ABD kafa karıştırdı: Başka bir cephe açılmamalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 17:34 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 17:41
Son dakika! Hizbullah savaş ilan etti, ABD kafa karıştırdı: Başka bir cephe açılmamalı
İsrail,Filistin,Hamas,Savaş,ABD,

Son dakika haberi: Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, resmen ABD ve İsrail'e savaş ilan etti. Nasrallah'ın bu açıklamasından sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bir çağrıda bulundu. Blinken, "Bu çatışmada ikinci veya üçüncü bir cephenin açılmaması konusunda başından beri çok netiz" dedi.

Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, İsrail-Hamas savaşı ile ilgili kritik mesajlar verdi. Adeta savaşın seyrini değiştirecek konulara değinen Nasrallah, Aksa Tufanı'nın birçok cepheye yayıldığını söyledi. Nasrallah, "Bugün pozisyonumuzu netleştireceğiz. Bölgede daha hiçbir şey başlamadı. ABD üslerine saldıracağız. Çok ağır bedel ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

Nasrallah'ın bu açıklamasında sonra gözler ABD'ye çevrildi. İsrail'e 3. ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bu çatışmada ikinci veya üçüncü bir cephenin açılmaması konusunda başından beri çok netiz" dedi. İsrail yönetimine de bir çağrıda bulunan Blinken, "Sadece Gazze'de değil aynı zamanda Batı Şeria'da sivillerin korunması gerektiğini vurguluyorum" diye konuştu. 

Son dakika! Hizbullah savaş ilan etti, ABD kafa karıştırdı: Başka bir cephe açılmamalı

SAVAŞ KABİNESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan İsrail ve Filistin’deki çatışmaların başlamasından bu yana üçüncü kez İsrail'e ziyaret gerçekleştiren Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi ile görüştü. Netanyahu ve Blinken'in basına kapalı gerçekleşen görüşmesinin ardından savaş kabinesi ile toplantıya geçildi.  Toplantıda, Blinken ve heyetine İsrail ordusu tarafından çatışmalara ilişkin hazırlanan bir video izletildi.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 277 Filistinli öldürüldü, en az 32 bin kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 138 Filistinliyi öldürdü. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini hedef gösteren İsrail ordusu, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...