Tgrt Haber

Son dakika! İsrail'den Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırı: Çok sayıda ölü var

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Kasım 2023 02:57 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 20:14
israil,mülteci kampı,saldırı,gazze

Son dakika haberi... Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı vurdu. Kanlı saldırı sonucu 17 kişi hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde ise bir okulu ve birçok evi hedef alan İsrail uçakları bombalar yağdırdı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İşte bölgede anbean yaşananlar...

Abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, yine bir mülteci kampını hedef aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir evi hedef alan İsrail savaş uçakları, 17 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu belirtildi.

Şihab haber ajansının Gazze'den aktardığı anlık gelişmelere göre de İsrail uçakları, Cibalya bölgesindeki Hademat Kulübü yakınlarında 5 ailenin evini bombaladı. Han Yunus Mülteci Kampı'nın doğusundaki Beni Sehila beldesindeki tarım alanları da İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'ne yönelik saldırıları sürerken arazide şiddetli çatışmalar olduğu kaydedildi.

Son dakika! İsrail'den Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırı: Çok sayıda ölü var

İşte Gazze'de yaşanan son gelişmeler:

20.05: Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 828 kişi artarak 14 bin 128 kişi oldu

17.23: Hizbullah'ın, İsrail'in Lübnanlı iki gazeteciyi öldürmesine karşılık İsrail askerlerinin konuşlandığı bir evi güdümlü füzelerle vurduğu bildirildi. 

Açıklamada, İsrail'in bugün Al Mayadeen TV bünyesinde çalışan 2 gazeteciyi öldürmesine karşılık El- Manara yerleşim birimi yakınlarındaki bir evde konuşlanan İsrail askerlerine saldırı düzenlendiği belirtildi.

17.12: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze'de yaklaşık 800 bin çocuğun yerinden edildiğini bildirdi.

17.09: Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, ülkesinin aracılığında yürütülen müzakerelerde, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesinin yakın olduğunu söyledi.

16.56: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Hamas arasında gerçekleşmesi beklenen esir takası anlaşmasında ilerlemeler olduğunu, yakında güzel haberler almayı umut ettiklerini belirtti.

15.54: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını ve İsrail'in, Gazze'nin bazı bölgelerini "güvenli" olarak ilan etmesinin insani açıdan geçerli olduğunu düşünmediklerini bildirdi.

''KANITLAR İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇU İŞLEDİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR''

15.46: İsrail'in Gazze'deki saldırılarını uluslararası insancıl hukuk açısından değerlendiren Avrupa Dış İlişkiler Konseyi ve Londra SOAS Üniversitesi araştırmacısı Anthony Dworkin, delillerin İsrail'in savaş suçu işlediğini güçlü şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

14.47:  İşgal altındaki Batı Şeria'da bir mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail güçleri, 2'si çocuk 5 Filistinliyi ateş açarak yaraladı.

14.40: Katar Dışişleri bakanlığı sözcüsü Majed Al-Ansari, ''Anlaşmaya varma konusunda bugüne kadarki en yakın noktadayız'' dedi ve müzakerelerin son aşamaya ulaştığının altını çizdi.

14.32: İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde sivillere ait bir aracı vurduğu, ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

14.26: İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 40 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

13.24:  İsrail, 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 6'sı kadın olmak üzere 62 gazeteciyi öldürdü.

12.54: Lübnan resmi haber ajansı, İsrail saldırısında 2'si gazeteci olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

GAZZE'NİN KUZEYİNDEKİ TÜM HASTANELER HİZMET DIŞI

12.45: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastaneler hizmet dışı kaldı; kuşatma altındaki Endonezya Hastanesi'ndekilerin tahliyesi için BM ile koordinasyon halindeyiz.

12.30: İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 1 yaşlı kadın öldü, torunu yaralandı.

11.48: İsrailli savaş pilotu Yarbay Nof Erez, 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısında, İsrailli sivillerin esir olarak Gazze'ye götürülmelerini önlemek için ordunun, esirleri de öldürmeyi öngören "Hannibal Protokolü"nü bir noktada uyguladığının anlaşıldığını söyledi.

GAZZE'DE ÖLENLERİN SAYISI 13 BİN 300'3 YÜKSELDİ

10.26: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 13 bin 300 oldu.

Son dakika! İsrail'den Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırı: Çok sayıda ölü var

10.19: Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde askerlerin konuşlandığı bir eve saldırı düzenlediğini, sınırda çıkan çatışmalarda ise bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

09.54: İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 250 noktanın hava saldırılarıyla hedef alındığını duyurdu.

İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI OKULU VURDU

09.35: Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail savaş uçakları Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı, çok sayıda ölü ve yaralı var.

08.51: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen asker sayısının 68'e çıktığını bildirdi.

07.37: Japonya hükümeti, İsrail'in yoğun saldırılarının sürdüğü Gazze Şeridi'ndeki insani krize çözüm amacıyla gıda, su, tıbbi bakım ve yakıta engelsiz erişimin sağlanması için acil eyleme geçilmesi çağrısını yineledi.

2 GAZETECİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

07.29: Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze'nin orta kesimlerindeki el-Beric Mülteci Kampı ve kuzeydeki Beyt Lahiye bölgesinde evleri hedef alınan kadın gazeteciler Ala Tahir el-Hasanat ile Ayat Haddura bombardımanda hayatını kaybetti.

06.37: Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan ve İsrail kuşatması altında olan Endonezya Hastanesinden Han Yunus'taki Nasır Hastanesine gece 100 yaralı nakledildiği belirtildi.

HAMAS LİDERİ: İSRAİL İLE ATEŞKESE YAKINIZ

06.05: Hamas lideri Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ‘ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi

05.00: İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı 87 kişi, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

ESİR YAKINLARI TOPLANTIYI TERK ETTİ

04.30: İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan esirlerin yakınlarından bazılarının, İsrail'deki Savaş Kabinesi ile yapılan toplantıyı terk ettiği bildirildi.

İsrail Kanal 12'ye konuşan esir yakını Udi Gorin, "Toplantının amacı bakanların İsrail'in savaştaki hedeflerini açıklamasıydı. Daha önce esirlerin kurtarılmasının en önemli amaç olduğu söylenirken, şimdi (İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu) Netanyahu, her iki hedefin de eşit derecede önemli olduğunu söyledi. Bu çok büyük bir hayal kırıklığı." dedi.

01.14: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de hastaneler ve sağlık personelinin daha fazla riske atılmaması gerektiğini söyledi.

00.41: İsrail güçlerinin kuşatması nedeniyle Endonezya Hastanesi'ndeki yaralılar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasser Hastanesi'ne getirildi.

İSRAİL'DEN ESİR TAKASINA YEŞİL IŞIK

23.19:  İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan bir analist, İsrail’in esir takası anlaşmasına “yeşil ışık” yaktığını ve Hamas'ın yanıtını beklediğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...