Tgrt Haber

Son dakika! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Austin ile görüştü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 22:06 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 23:57
Son dakika! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Austin ile görüştü
türkiye,suriye,abd

Son dakika haberi: Türkiye'nin Suriye'deki hedefleri vurduğu operasyonun ardından ABD'den jet telefon geldi. ABD Savunma Bakanı Austin, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'le Türkiye'nin Suriye'deki Amerikan güçlerinin yakınındaki hareketliliği hakkında görüştü.

Türkiye'nin Suriye'deki hedefleri vurduğu operasyonun ardından ABD'den jet telefon geldi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin,  Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'le Türkiye'nin Suriye'deki Amerikan güçlerinin yakınındaki hareketliliği hakkında görüştü.

Pentagon'dan yapılan açıklamada Austin'in Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarına değindiği ve ABD güçlerine tehdit oluşmaması için yakın koordinasyonun önemini vurguladığı belirtildi.

Pentagon'dan yapılaşn açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türk Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü. Austin, ABD’nin DEAŞ karşıtı faaliyetler için Suriye’de olduğunu belirtti.

Ayrıca Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarına değindi ve ABD güçlerine tehdit oluşmaması için yakın koordinasyonun önemine değindi. Savunma Bakanlığı, Türk İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısını kınıyor."

MSB: DEAŞ'E KARŞI ABD İLE ORTAK MÜCADELEYE HAZIRIZ

Yapılan görüşmeye ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Bakan Yaşar Güler tarafından, Türkiye’nin DEAŞ’a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade edildi.

Açıklamada her iki Bakanın, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladığı belirtildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1710030461886402767

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...