Tgrt Haber

Son dakika! Rusya: Putin ve Biden her an görüşebilir

21 Şubat 2022 11:35 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 13:24
Beyaz Saray, Vladimir Putin ile Joe Biden'ın işgal durumu olmazsa görüşebileceğini duyurmuştu.

Son dakika... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna krizi hakkındaki görüşmelerinin her an olabileceğini Rusya duyurdu.

Beyaz Saray, Vladimir Putin ile Joe Biden'ın işgal durumu olmazsa görüşebileceğini duyurmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un bu hafta içi Avrupa'da buluşmasının planlandığını hatırlatarak herhangi bir işgal durumu olmadığı sürece Rusya Devlet Başkanı ile ABD Başkanı Joe Biden'ın da görüşebileceğini belirtmişti. 

Son olarak Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Biden ile Putin arasında bir görüşmeyi reddetmediklerini söyleyerek, "Putin ve ABD Başkanı Biden, Ukrayna konusunda görüşmek için her an karar alabilirler. İstenildiği anda yüz yüze ya da telefon görüşmesi yapılabilir. Henüz somut bir plan yok" dedi.

ABD'NİN TERÖR SALDIRISI UYARISINA CEVAP

ABD tarafının Rusya'daki ABD vatandaşlarına yönelik açıklamada, terör saldırıları ihtimali ve toplu alanlardan uzak durulması çağrısı yapılmasını yorumlayan Peskov, "Diplomatik misyonlar tarafından benzer açıklamalar yapılıyor. Şu anda ABD istihbarat servislerine terör saldırıları konusunda bir ihbar olup olmadığını araştırıyoruz. Şu anda, böyle ihbarların olup olmadığından haberdar değilim" açıklamasını yaptı.

''DONBASS'TA TANSİYON DÜŞMEDİ''

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass Bölgesi'nde Kiev askerleri ve ayrılıkçı milisler arasında çatışmaların şiddetlendiğini söyleyen Peskov, "Durum gerçekten son derece gergin ve şu ana kadar tansiyonun düştüğüne dair işaretler görmüyoruz. Provokasyonlar ve bombardımanlar yoğunlaşıyor, tabii ki bu çok derin endişelere yol açıyor" dedi.

ŞARTLI GÖRÜŞME

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, krizin diplomatik çözümüne her zaman hazır olduklarını fakat Rusya'nın işgal adımı atması durumunda hızlı ve ağır yaptırımlar olabileceğini söylemişti. Psaki, açıklamasında Moskova'nın halen kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürdüğünü, işgal durumunda ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyeceğini vurguladı. 

''RUSYA'DA TERÖR SALDIRISI OLABİLİR''

Öte yandan ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden tedirgin eden bir açıklama geldi. Büyükelçilik, Rusya'da bir terör saldırısı olabileceği yönünde uyarıda bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Basın kaynaklarına göre, alışveriş merkezlerine, tren ve metro istasyonlarına, Moskova ve St. Petersburg da dahil olmak üzere büyük kentlerin kamusal alanlarının yanı sıra Rusya'nın Ukrayna sınırında gerilimin arttığı bölgelerdeki halka açık toplanma yerlerine yönelik saldırı tehditleri var.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...