Tgrt Haber

Süveyş Kanalı'nda yine gemi kaldı! Evergreen akıllara geldi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 08:49 - Güncelleme : 25 May 2023 10:14
Süveyş Kanalı'nda yine gemi kaldı! Evergreen akıllara geldi
Evergreen,Süveyş Kanalı,Gemi

Hong Kong bandıralı bir gemi, Mısır'ın hayati önem taşıyan Süveyş Kanalı'nda karaya oturdu. Kanalda trafik dururken akıllara 2021 yılında kanalı 7 gün tıkayan Evergreen şirketine ait Ever Given isimli gemi geldi. Ancak gemi yoğun çalışmaların ardından yüzdürüldü.

Hong Kong bandıralı bir gemi, Mısır'ın hayati önem taşıyan Süveyş Kanalı'nda teknik bir arıza sonrası karaya oturdu. "Xin Hai Tong 23" isimli geminin 4 gemiyi beklemeye bıraktığı açıklanırken, gemi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı.  

"TRAFİK NORMALE DÖNÜYOR"

Mısır merkezli “Kahire el-İhbariyye” televizyon kanalına bağlanarak, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Usame Rabi, “Suudi Arabistan’dan gelen ve teknik bir arızadan dolayı karaya oturan yük gemisinin yeniden yüzdürülme çalışmaları başarıyla sonuçlandı” dedi.

Rabi, yük gemisinin kurtarılmasının ardından deniz trafiğinin kısa bir süre içerisinde yeniden normale dönmeye başladığını söyledi. Yük gemisinin karaya oturmasının teknik bir arızadan kaynaklandığını belirten Rabi, geminin bakımlarının yapılacağını kaydetti.

Geminin kurtarılmasıyla 2021 yılında aynı kanalda karaya oturan Evergreen şirketine ait Ever Given gemisinin ve dünya genelinde neden olduğu büyük ticari krizin bir benzeri de ucuz atlatılmış oldu.  

EVERGREEN OLAYI NEDİR?

2021 ylında da Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Evergreen isimli şirkete ait Ever Given isimli dev yük demisi 7'nci günde kurtarılabilmiş olay nedeniyle tedarik zincirinin aksaması sonrası dünya ekonomisi büyük zarar görmüştü.

Son dakika haberinin detayları geliyor...

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...