Tgrt Haber

Son dakika! Ukrayna ordusunda kriz: Genelkurmay Başkanı görevden alındı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Şubat 2024 19:37 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 20:34
Ukrayna

Son dakika haberi... Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky kritik bir karar verdi. Zelensky, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi'yi görevden aldı.

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, Ukrayna ordusunda kriz çıktı. Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi görevden alındı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi’yi görevden alarak yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy’i atadı.

Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi ile bir araya geldik. Ukrayna'yı iki yıl boyunca savunduğu için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu yenilenmeyi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde kimlerin yer alabileceğini ele aldık. Yenilenmenin zamanı geldi” dedi.

Zaluzhnyi’ye teşekkür eden Zelenskiy, “Bugün orduda nelerin değişmesi gerektiğini açıkça konuştuk. Valerii Zaluzhnyi’ye Ukrayna devleti için takımda kalmasını teklif ettim” ifadelerini kullandı.

Zaluzhnyi’yi yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Sırskiy’i atadığını duyuran Zelenskiy, “Bugün General Albay Aleksandr Sırskiy’i Genelkurmay Başkanı olarak atadım” ifadelerini kullanarak, bu atamayı yaparken Ukrayna ordusunun üst kademeleriyle de fikir alışverişinde bulunduğunu da ekledi.

Son dakika! Ukrayna ordusunda kriz: Genelkurmay Başkanı  görevden alındı - 1. Resim

“YENİ DEĞİŞİKLİKLERİ DE BERABERİNDE GETİRECEK”

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise yaptığı açıklamada, “2024, hazırlıklı olmamız gereken yeni değişiklikleri de beraberinde getirecek. Yeni yaklaşımlara, yeni stratejilere ihtiyacımız var. Bugün Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin liderliğini değiştirme ihtiyacı konusunda bir karar verildi” dedi.

Öte yandan uzun bir süredir Zelenskiy’nin, Zaluzhnyi ile anlaşamadığı ve görevden alacağı iddiaları basın da yer alıyordu.

MEVZİLERDE HAREKETLİLİK

Öte yandan Donetsk Oblastı'nda Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukraynalı askerler Kreminna yönündeki operasyon üssünde hazırlıklarını sürdürüyor. Bölgedeki topçu mevzileri ve yapılan hazırlıklar görüntülendi. Rusya'nın saldırısı ardından yaralanan Ukraynalı asker, stabilizasyon noktasında sağlık görevlisi tarafından tedavi edildi.

Ukrayna'nın doğusunda ve güneyinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Rusya, Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki Sloviansk ve Kramatorsk şehirlerine yoğun topçu ateşi açtı. Ukrayna ordusu, Rus saldırılarını püskürtmek için yoğun bir şekilde mücadele ediyor.

Son dakika! Ukrayna ordusunda kriz: Genelkurmay Başkanı  görevden alındı - 2. Resim

SAVAŞIN SONU GÖRÜNMÜYOR

Ukrayna ve Rusya arasındaki barış görüşmeleri çıkmaza girmiş durumda. Her iki taraf da taviz vermeye yanaşmıyor. Savaşın ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor.

UKRAYNA'DAN DİRENİŞ MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı direnmeye devam edeceğini söyledi. Zelenskyy, "Ukrayna kazanacak" mesajı veriyor.

Son dakika! Ukrayna ordusunda kriz: Genelkurmay Başkanı  görevden alındı - 2. Resim

RUSYA'DAN YENİ SALDIRILAR UYARISI

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın batısındaki bazı şehirlere yeni saldırılar düzenleyebileceğini açıkladı. Bakanlık, Ukrayna'ya silah ve mühimmat taşıyan konvoyları hedef alacağını da bildirdi.

SAVAŞIN KÜRESEL EKONOMİYE ETKİSİ

Ukrayna'daki savaş küresel ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Enerji ve gıda fiyatlarındaki artış, birçok ülkede enflasyonu tetikliyor. Savaşın ne kadar süreceği ve küresel ekonomiye ne kadar zarar vereceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...